Гази Баба 2017

Организатор: Технички организатор, Велосипедски Клуб ”Енерџи” од Скопје и Велосипедска федерација на Македонија
Место: Рекреативен центар Гази Баба, трим патека, над стадионот на Металург. Општина Гази Баба.
Датум: 08.10.2017
Старт: Стартот за сите категории ќе биде во 12 часот од пољанката на Гази Баба. Пред стартен Бокс и прозивка за ќе биде во 11:45ч.
Категории: Елите, Јуниори, Кадети, Мастерс, Хоби Мажи и Жени
Стаза: Должина на кругот 4,7 км Сите категории стартуваат во 12 часот, по следниов распоред:

- Елите         6 круга- Јуниори     5 круга

- Мастерс     4 круга

- Жени          3 круга

- Кадети       4 круга

- Хоби           3 круга

Пријавување: Од 10- 11:30ч. На самата стартно целна рамнина. Право на учество имаат сите лиценцирани натпреварувачи.Хоби категоријата е отворена за сите вљубеници во спортот и можат да се натпреваруваат во Хоби категоријата. Повеќе информации на  info@energi-cycling.mk  и тел: 3231 772.Секој натпреварувач мора  да носи заштитна кацига и да има исправен велосипед.
Награди: Организаторот обезбедува медали за првопласираните.
Напомена: Секој натпреварувач вози на сопствена одговорност. Трката се вози по правилата на УЦИ и на Велосипедската федерација на македонија. Организаторот има право на измени на патеката и бројот на круговите  во зависност од временските услови на патеката.

LOGO VMF1