Државно друмско првенство на Македонија–24.06. 2018

                                            СЕНИОРИ
пласман име и презиме клуб време

1

Андреј ПЕТРОВСКИ Вело-М 3:04:40

2

Никола ЛЕВКОВ Вело-М 3:04:40

3

Даниел ЈАКОВЛЕВСКИ Енерџи 3:10:32

4

Стефан ПЕТРОВСКИ Вело-М 3:11:23

5

Ѓорѓи ПОПСТЕФАНОВ Енерџи 3:11:23

6

Сашо КАРАМАНОЛЕВСКИ Енерџи 3:11:23

7

Кристијан ВАНЧЕВСКИ МВК Велес 3:11:23

8

Николче ДАМЈАНОВСКИ МВК Велес 3:11:23

9

Кирил МАРКОВСКИ Вело-М 3:11:23

10

Давид ПЕТРУШЕВСКИ Мадал бал 3:16:48

11

Јане ТРИФУНОВСКИ Енерџи 3:16:48

12

Ивица ДАВИДОВСКИ Вело-М 3:16:48

13

Борислав СОЛАРСКИ Цикло спорт 3:26:25

14

Христијан ЃЕОРЃИЕВСКИ Мадал бал 3:40:38
    DNF Дарко СИМОНОВСКИ Енерџи  
    DNF Бојан НАУМОВСКИ Мадал бал  
    DNF Мартин СТОЕВСКИ Мадал бал  

DNS

Марко БАТИЌ Мадал бал  

DNS

Благоја ПЕТРОВСКИ Енерџи  

DNS

Марио ПЕТРОВСКИ Вело-М  
                                                            ЈУНИОРИ
пласман име и презиме клуб време
       1 Александар ЧАВЛЕСКИ Енерџи 3:12:15
       2 Ивица ГАЦОВСКИ Вело-М 3:40:07
       3 Даниел МОЈСОСКИ Спид бајк 3:40:07
       4 Славе КОЧОВСКИ Мадал бал 3:40:07
       5 Бојан СТОЈЧЕВСКИ Мадал бал 3:47:22
    DNF Јовица САЗДОВ МВК Велес  
    DNF Виктор КУЗМАНОВСКИ Спид бајк  
                                               КАДЕТИ
пласман име и презиме клуб време

1

Виктор ВАНЧЕВСКИ МВК Велес 1:51:02

2

Андреј СТОЈАНОВСКИ Мадал бал 1:51:09

3

Тео ВРОНДЕЛИЕВ Мадал бал 1:53:52

4

Кристијан МАКСИМОВСКИ МВК Велес 1:55:17

5

Озгур ДЕБРЕШЕ Адреналин 2:08:58

DNF

Роберт ПАНОВСКИ МВК Велес  

DNF

Јован НАСТОВ МВК Велес  
                                                      У-15
пласман име и презиме клуб време

1

Дарко ДИМОВСКИ МВК Велес 53:11

2

Лука ДИМИТРИЈОСКИ Спид бајк 53:11

3

Благој МАРКОВСКИ МВК Велес 53:11

4

Даим МУХАРЕМИ Адреналин 53:42

5

Александар ТРАЈКОВ МВКВелес 57:33
    DNF Воислав ЛАЗАРЕВСКИ 15 МАЈ  
    DNF Ардиан ЈУСУФИ 15 Мај  
                                                      У-13
пласман име и презиме клуб време

1

Давид РИСТОВСКИ МВК Велес 18:20

2

Андреј МАЏОСКИ Илинден 18:20

3

Бојан РИСТОВ МВК Велес 21:09

4

Милош  АЛЕКСОВСКИ Вело-М 24:47

5

Убејда ДЕВА Адреналин 25:58

  DNF

Христијан АТАНАСОВСКИ 15 МАЈ  
                                                           МАСТЕРС
пласман име и презиме клуб време

1

Зоран РИСТОВСКИ Вело-М 3:11:23

2

Златко ГЕЦОСКИ Илинден 3:11:23

3

Ален ДЕНКОВСКИ Вело-М 3:17:07

4

Сашко ЈОСИФОВСКИ Енерџи 3:25:27

5

Љупчо ГЛИГОРОВСКИ 15 МАЈ 3:47:22

DNS

Дејан  НОВКОВСКИ Енерџи  

DNS

Дарко БЛАЖЕВСКИ Енерџи  

DNS

Владимир МИКИЧ Енерџи  

DNS

Дејан МИТОВ Струмица  

DNS

Дејан ЏИНГАРСКИ Струмица  
                                                                 ЖЕНИ
пласман име и презиме клуб време

1

Илина ПОПОВА Енерџи 1:54:03

DNS

Анета АНТОВСКА Оксижен  

DNS

Цвета КУШОВСКА 15 Мај  

LOGO VMF1