Државно планинско МТБ првенство на Македонија

Државно планинско МТБ првенство на Македонија
Организатор:   ВК”Кросс Сајклинг Куманово” од Куманово и               Велосипедска Федерација на Македонија
Патека:  Должина на кругот е 3.3км со вкупна елевација од 142м. 

Сениори 6 круга
Јуниори, Жени и Мастерс 5 круга
Кадети 4 круга

 

Дата: 08 JУЛИ 2018 – недела  
Старт: во 12.00 часот
Категории: СЕНИОРИ, ЈУНИОРИ, КАДЕТИ, МАСТЕРС и ЖЕНИ
Пријава: secretary@cfm.org.mk;  emil-ku@hotmail.com  или на 070-258-410 Од 10 -11.30 ч на самата стартна целна рамнина
Стартни броеви:                   10:00 до 11:30
Право на учество: Сите лиценцирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории сениори,јуниори,кадети,мастерс и жени,
Технички прописи: Секој натпреварувач е должен да носи заштитна кацига, велосипедска опрема  и да има исправен велосипед.
Награди: Медалји и признанија  за прво пласираните тројца по категории.
Опши прописи: Натреварувачите мораат да имаат технички исправни велосипеди и да носат заштитна кацига.  Трката се вози по правилата на UCI и Велосипедска Федерација на РМ.
Бодување: Трката се бодува за ранг-листа на ВФМ .  
Трошоци: Организаторот ги сноси трошоците за организација и награди, клубовите учествуваат на свој трошок.
Казни и жалби: Според правилникот на УЦИ и ВФМ.
Посебни одредби: Организаторот има право на измена  на пропозициите за што е должен еден часпред стартот да ги извести учесниците со прифаќање на овие пропозиции учесниците                                                    возат  на сопствена одговорност.
Напомена: Со прифаќање на пропозициите секој натпреварувач вози на сопствена одговорност. Организаторот не одговара за постапките на натпреварувачите према самите себе, према други лица, како за причинета материјална штета.                                         
Дополнување: За категоријата Хоби  ВК”Кросс Сајклинг Куманово” организира натпревар Трофеј Кросс Сајклинг.Стартот е на истата патека во 11:00 часот, се возат 2 круга.Организаторот доделува медалји и признанија на првопласирани тројца.

Натреварувачите мораат да имаат технички исправни велосипеди и да носат

 заштитна кацига.

Стартарината изнесува 100 денари, се наплатува при подигање на стартен број.

LOGO VMF1