КРОС КАНТРИ “КУЧКОВО 2018”

 

КРОС КАНТРИ “КУЧКОВО 2018”

Организатор:   ПВК”Оксижен” од Скопје и Велосипедска Федерација на Македонија
Патека: Локалитет КУЧКОВО во близина на крстот кај полигонот, должина на кругот е 4 км.

Сениори  7 круга
Јуниори 6 круга     
Мастерс  5 круга
Жени 4 круга
Кадети 4 круга
Хоби 3 круга

 

 

 

Дата: 23-ти СЕПТЕМВРИ 2018-недела
Старт: Во  11:00 часот
Категории: Сениори, Јуниори, Кадети, Мастерс и Жени. 
Пријава: info@oxygen.com.mk   или на 075-363-743 Од 10 ч на самата стартна целна рамнина.
Стартни броеви:                   10:00 до 10:40
Право на учество: Сите лиценцирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории сениори,јуниори,кадети,мастерс и жени.
Технички прописи: Секој натпреварувач е должен да носи заштитна кацига, велосипедска опрема  и да има исправен велосипед.
Награди: Медалји и признанија  за прво пласираните тројца по категории.
Опши прописи: Натреварувачите мораат да имаат технички исправни велосипеди и да носат заштитна кацига.  Трката се вози по правилата на UCI и Велосипедска Федерација на РМ.
Бодување: Трката се бодува за ранг-листа на ВФМ .  
Трошоци: Организаторот ги сноси трошоците за организација и награди, клубовите учествуваат на свој трошок.
Казни и жалби: Според правилникот на УЦИ и ВФМ.
Посебни одредби: Организаторот има право на измена  на пропозициите за што е должен еден часпред стартот да ги извести учесниците.
Напомена: Со прифаќање на пропозициите секој натпреварувач вози на сопствена одговорност. Организаторот не одговара за постапките на натпреварувачите према самите себе, према други лица, како за причинета материјална штета.                                        
Дополнување: За категоријата Хоби  ПВК”Оксижен организира натпревар со посебен старт во 11:00 часот.Организаторот доделува медалји и признанија на првопласирани тројца.Натреварувачите мораат да имаат технички исправни велосипеди и да носат заштитна кацига.

beactiv

LOGO VMF1