Листа на клубови и спортисти кои исполнуваат услови за користење на средствата од даночно поттикнување

Листа на активни клубови и  спортисти од  Велосипедска  федерација на Македонија кои ги исполнуваат условите  за користење на средствата од даночно поттикнување од Законот за данок од добивка во 2018 година.

А) Клубови 

р.бр Име на клубот Адреса, е-маил Претседател Бр. на решение за вршење дејност спорт
1. ВК Вело-М, Куманово Ул.Јоско Илиевски бр. 11 Куманово velommarjan@t.mk Јовица Станковски Бр.08-3818/4-03  од 11.03.2004
2. МВК Велес, Велес Ул. Петре Милевски бр.53 Велес   vancevskisaso@yahoo.com Сашко Ванчевски Бр.08-212/1          од 29.01.2001
3. ВК Енерџи, Скопје Ул.Народен фронт бр.23/6-13 Скопје                                                          dejan.novkovski@energi-cycling.mk Дејан Новковски Бр.08-2447/2 од 12.07.2007
4. ВК Илинден 2007, Прилеп Ул. Београдска бр. 43 Прилеп   vkilinden@yahoo.com Драган Димитријоски Бр.08-594/4 од 27.07.2012
5. ВК Спид бајк, Кичево Ул. Стојан Бунгароски бр.24 Кичево   saso.dimitrijoski@yahoo.com Сашо Димитријоски Бр.08-3554/5 од 11.03.2004
6. ВК Адреналин Сајклинг, Гостивар ЈНА бр.73 Гостивар   adrenalinecyclingclub@gmail.com Самир Грбле Бр.08-1223/2 од 10.07.2015
7. ПВК Оксижен, Скопје Ул. Благој Давков бр.3 Скопје   info@oxygen.com.mk Александар Поповски Бр.08-378/1 од 10.02.2015
8. ЗВК Бел камен Бајкс, Радовиш Ул.Илија Алексов бр.8 Радовиш vkbelkamen@hotmail.com Ристе Кукутанов Бр.08-61/2 од 22.01.2015
9. ВК Мадал бал аутодор тим, Скопје Ул.Народен фронт 5-2/19  Скопје   bozinov@madalbal.com.mk Зоран Божинов Бр.08-599/4 од 24.07.2013
10. ВК 15 Мај, Битола Ул.Михајло Андоновски 6/31 Битола

15majbitola@gmail.com

Владимир Стојковски Бр.08-178/2 од 03.02.2017
11. ВК ЕБТ Скопје Ул. Никола Малешевски бр.24/3-15 Скопје                                              laze@probike.mk Лазо Миновски Бр.08-3268/2 од 01.10.2009

Б) Спортисти 

р.бр

Име и презиме на спортистот

Год. на раѓање Клуб

 

Најдобар резултат и пласман: натпревар, дисциплина, спортско технички резултат и пласман

1. Андреј Петровски 1996 ВК Вело-М, Куманово -Учество на Европско првенство Друмски велосипедизамХронометар и Друм-Учество на светско првенство Друмски велосипедизам Хронометар и Друм
2. Виктор Ванчевски 2002 МВК Велес, Велес -Државно ридско првенство 1-во место-Државно првенство Хронометар 1-во место-Државно друмско првенство 1-во место                                                                                                -КУП на Македонија 1-во место
3. Зоран Ристовски 1966 ВК Вело-М, Куманово -Државно ридско првенство 1-во место– Државно првенство Хронометар 1-во место-Државно друмско првенство  1-во место                                                                                                -КУП на Македонија 1-во место
4. Кристијан Ванчевски 1999 МВК Велес, Велес -Државно ридско првенство 1-во место-Државно првенство Хронометар 1-во место-Државно друмско првенство 1-во место
5. Левент Рифат   1995 ВК Адреналин сајклинг, Гостивар -Учество на Европско првенствоПланински велосипедизам-Државно првенство Хронометар 1-во место
6. Лука Димитријоски 2004 ВК Спид Бајк, Кичево -Државно првенство Хронометар 1-во место-Државно друмско првенство 1-во место
7. Никола Ѓукиќ 1995 ВК Вело-М, Куманово -Државно ридско првенство 1-во место
8. Филип Петрески 2005 ВК Илинден 2007, Прилеп -Државно ридско првенство 1-во место
9. Стефан Петровски 1991 ВК Вело-М, Куманово -Државно друмско првенство 1-во место
10. Тео Врондолиев 2003 Мадал бал, Скопје -Државно ридско првенство 1-во место 
11. Андреј Маџоски 2006 ВК Илинден 2007, Прилеп -Државно првенство Хронометар 1-во место
12. Џемалатин Ќорбајрами 2005 ВК Адреналин сајклинг, Гостивар -Државно друмско првенство 1-во место 
13. Катерина Николовска 1999 ВК Енерџи, Скопје Учество на Европско првенствоПланински велосипедизам
14. Анета Антовска 1979 ВК Оксижен, Скопје -Државно првенство Хронометар 1-во место-Државно друмско првенство 1-во место-Државно првенство планински 1-во место
15. Анита Величковска 1988 ВК Оксижен, Скопје -Државно ридско првенство 1-во место-КУП на Македонија 1-во место
16. Михаил Тасевски 1997 ВК Оксижен, Скопје -Државно првенство планински 1-во место
17. Лео Кралевски 1999 ВК Оксижен, Скопје -Државно првенство планински 1-во место
18. Лазар Петровиќ 2002 ВК Оксижен, Скопје -Државно првенство планински 1-во место
19. Владимир Микиќ 1972 ВК Мадал бал, Скопје -Државно првенство планински 1-во место

Листата е објавена и на сајтот на АМС.