Пропозиции за трка “Гази Баба” – 07.10.2018

Организатор: Велосипедска Федерација на Македонија, Технички организатор, Велосипедски Клуб ”Енерџи” од Скопје.
Место: Рекреативен центар Гази Баба, трим патека, над стадионот на Металург. Општина Гази Баба.
Датум: 07.10.2018
Старт: Стартот ќе биде во 13 часот од пољанката на Гази Баба.                  Предстартен Бокс и прозивка за ќе биде во 12:45ч.                            Стартот на детските трки ќе биде во 12ч.
Категории: Дечиња со баланс точачиња, Дечиња со 16 и 20 инчни тркала,Сениори, Јуниори, Кадети, Мастерс,  Хоби Мажи и Жени
Стаза: Должина на кругот 5,6кмСите категории стартуваат во 13часот(освен детските трки во 12ч.), по следниов распоред:

- Сениори    5круга                                                                                   - Јуниори    4 круга                                                                                   - Мастерс    3 круга                                                                                   - Жени        4круга                                                                                   - Кадети      3круга                                                                           - Хоби         2 круга

Пријавување: Од 10- 12ч. На самата стартно целна рамнина.Право на учество имаат сите лиценцирани натпреварувачи.

Хоби категоријата е отворена за сите вљубеници во спортот и можат да се натпреваруваат во Хоби категоријата. Повеќе информации на  info@energi-cycling.mk  и тел: 3231 772.

Секој натпреварувач мора  да носи заштитна кацига и да има исправен велосипед.

Награди: Организаторот обезбедува медали за првопласираните.
Напомена: Секој натпреварувач вози на сопствена одговорност.Трката се вози по правилата на УЦИ и на Велосипедската федерација на македонија. Организаторот има право на измени на патеката и бројот на круговите  во зависност од временските услови на патекатаи да ги извести сите натпреварувачи пред стартот.

LOGO VMF1