Пропозиции – Трофеј 11 Октомври – Куманово

                                                       Трофеј 11 Октомври – Куманово
Организатор:  Велосипедска  Федерација на Македонија,  ВК Вело-М и Општински сојуз на спортовина Куманово
Патека:  Круг по булевар Октомвриска револуција и – 3-та Македонска ударна бригада Старт: пред спортска сала Куманово  булевар Октомвриска револуција  → 3-та Македонска ударна бригада                                        кругот е во должина од 3 900 метри.

сениори 15 круга
јуниори 13 круга
мастерс 11 круга
кадети 9 круга
жени 8 круга
У-15 7 круга
У-13 5 круга

 

Дата: 11.10.2018 година
Старт:   Булевар Октомвриска револуција (пред спортска сала Куманово)                                                        12:30 часот.
Цел: на исто место каде и старт
Пријава: secretary@cfm.org.mk; velommarjan@t-home.mk или на 078 413 734
Стартни броеви:                   11:00 до 12:15
Мерење :  пред стартМаксимална дозволена должина на една каденса: Јуниoри:                                        7,93 м

Кaдeти, У-15 и У-13:                     6,94 м

Технички прописи: се вози во велосипедска опрема заштитна  кацига исправен  велосипед, задолжително мерење на пренос ,се вози по десна  страна
Награди: Парични награди.медалји и признанија  за сениори и јуниори, за останатите категории  медалји и признанија  за прво пласираните тројца по категории.
Право на учество: сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории сениори,јуниори,кадети,мастерс, жени, У-15 и У-13.
Бодување: трката се бодува за ранг-листа на ВФМ , (поради неодржување на трката закажана за 21.10.2018 оваа трка се бодува за ранг-листа)
Трошоци: организациони трошоци на терет на организаторот.
Казни: Според правилникот на УЦИ и ВФМ.
Посебни одредби: Организаторот има право на измена  на пропозициите за што е должен еден час пред стартот да ги извести учесниците со прифаќање на овие пропозиции учесниците возат  на сопствена одговорност.
Напомена: Екипите да пристигнат до 11:00 часот затоа што пристапот до целта ќе биде затворен.

LOGO VMF1