ПРОПОЗИЦИИ XCO СТУДЕНА ВОДА-КУМАНОВО 2018

XCO СТУДЕНА ВОДА-КУМАНОВО

Организатор: ВКОксижен” од Скопје и Велосипедска Федерација на Македонија
Патека: Должина на кругот е 3.5км со вкупна елевација од 185м.

 

Сениори 6 круга
Јуниори, Жени и Мастерс 5 круга
Кадети 4 круга
Хоби 2 круга

 

Дата: 01.04.2018 година
Старт: Лиценцирани возачи во 12.00 часот

 Хоби категорија во 11.00 часот

Стартни броеви: Од 10- 11:30ч.
Пријава: info@oxygen.com.mk
Технички прописи: Се вози во велосипедска опрема заштитна кацига исправен велосипед.
Награди: Медалји и признанија  за прво пласираните  тројца по категории.
Право на учество: Лиценцирани велосипедисти, за категориите  Елите, Јуниори, Кадети, Жени,Мастерс . Хоби,  категоријата е отворена за сите вљубеници во спортот и можат да се натпреваруваат во Хоби категоријата која е апсолутна категорија.
Бодување: Трката се бодува за ранг-листа на ВФМ. 
Трошоци: Организациони трошоци на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.
Казни: Според правилникот на УЦИ и ВФМ.
Посебни одредби: Организаторот има право на измена  на пропозициите за што е должен

еден час пред стартот да ги извести учесниците, со прифаќање на овие пропозиции  учесниците   возат  на сопствена одговорност.

Напомена: Со прифаќање на пропозициите секој натпреварувач вози на сопствена одговорност. Организаторот не одговара за постапките на натпреварувачите према самите себе, према други лица, како за причинета материјална штета.