ПРОПОРЗИЦИИ XCO-Куманово- МТБ 27-05-2018

ОРГАНИЗАТОР: ВК”Кросс Сајклинг Куманово” од Куманово и Велосипедска Федерација на Македонија
КАТЕГОРИИ : СЕНИОРИ, ЈУНИОРИ, КАДЕТИ, МАСТЕРС, ЖЕНИ и ХОБИ
ДАТУМ: СТАРТ: 27 MAJ 2018 – неделаЛиценцирани возачи во 12.00 часот

 Хоби категорија во 11.00 часот

 ПАТЕКА : Должина на кругот е 3.3км со вкупна елевација од 142м. 

Сениори 6 круга
Јуниори, Жени и Мастерс 5 круга
Кадети 4 круга
Хоби 2 круга

 

ПРИЈАВУВАЊЕ И БРОЕВИ:  На   emil-ku@hotmail.com  или на 070-258-410Од 10 -11.30 ч на самата стартна целна рамнина.
ПРАВО НА УЧЕСТВО: Сите лиценцирани велосипедисти,категоријата Хоби е отворена за сите лубители на велосипедизмот, во Хоби категоријата која е апсолутна категорија може да се натпреваруваат сите кој имаат технички исправни велосипеди и заштитна кацига.  

 Секој вози на сопствена одговорност.

ТРОШОЦИ : Организаторот ги сноси трошоците за организација и награди, клубовите учествуваат на свој трошок.
ОПШТИ ПРОПИСИ: Натреварувачите мораат да имаат технички исправни велосипеди и да носат заштитна кацига.  Трката се вози по правилата на UCI и Велосипедска Федерација на РМ.
НАГРАДИ : Се наградуваат првите три  натпреварувачи во секоја категорија.
БОДУВАЊЕ: Трката се бодува за ранг-листа на ВФМ. 
ТЕХНИЧКИ ПРОПИСИ: Секој натпреварувач е должен да носи заштитна кацига, велосипедска опрема  и да има исправен велосипед.
КАЗНИ И ЖАЛБИ : Спрема кодексот – Правилникот на ВФМ и правилникот на УЦИ.
ПОСЕБНИ ОДРЕДБИ : Организаторот има право на измена  на пропозициите за што е долженеден час пред стартот да ги извести учесниците, со прифаќање на овие пропозиции  учесниците   возат  на сопствена одговорност.
НАПОМЕНА: Со прифаќање на пропозициите секој натпреварувач вози на сопствена одговорност. Организаторот не одговара за постапките на натпреварувачите према самите себе, према други лица, како за причинета материјална штета.

LOGO VMF1