П Р О П О З И Ц И И – ДРЖАВНО РИДСКО ПРВЕНСТВО 2018

ОРГАНИЗАТОР: ОПШТИНА ПРИЛЕП, ВФМ и В.К. ИЛИНДЕН
КАТЕГОРИИ : СЕНИОРИ, ЈУНИОРИ, КАДЕТИ, МАСТЕРС, ЖЕНИ, У-15 И У-13
ДАТУМ:

СТАРТ:

06 MAJ 2018 – недела

Стартот на трката е во 13 часот (заденички старт за сите категории, затворено возење до излез од Прилеп потоа летечки старт).                                                                                  

 ПАТЕКА : Центар на Прилеп, регионален пат према Кичево, исклучување од регионален пат и продолжување по локален пат се до целта.

Цел: на платото пред манастирот Ѕспение на пресвета Богородица-Трескавец.

ПРИЈАВУВАЊЕ И БРОЕВИ: Најдоцна до 04-05-2018 по пошта или e-mail на В.К. ИЛИНДЕН,  делењето на броевите ќе биди на местото на стартот најдоцна половина сат пред стартот на трката.
ТРОШОЦИ : Организаторот ги сноси трошоците за организација и награди.
ОПШТИ ПРОПИСИ: Натреварувачите мораат да имаат технички исправни велосипеди и да носат заштитна кацига.  
НАГРАДИ : Се наградуваат првите три  натпреварувачи во секоја категорија.
ТЕХНИЧКИ ПРОПИСИ: Трката се вози по сообрајќајните правила на Р.Македонија, се вози по десната страна и се почитува полна линија. Сообраќајот ќе биди регулиран од сообраќајна полиција.
КАЗНИ И ЖАЛБИ : Спрема кодексот – Правилникот на ВФМ и правилникот на УЦИ.
ПОСЕБНИ ОДРЕДБИ : Организаторот го задржува правото на измена и дополнување на овие пропозиции со обврска да истите ги соопшти најдоцна еден сат пред стартот на трката.

Со прифаќањето на пропозициите натпреварувачите возат на сопствена одговорност.

Контакт лице: Драган Димитријоски 075 526 426

НАПОМЕНА: НА ТРКАТА ЌЕ ИМА АПСОЛУТЕН ПОБЕГНИК. БЕЗ РАЗЛИКА ОД КОЈА КАТЕГОРИЈА ПРВИТЕ ТРИ ПЛАСИРАНИ ВОЗАЧИ НА ИСТАТА ЌЕ ДОБИЈАТ ДОПОЛНИТЕЛНИ НАГРАДИ.

НАТПРЕВАРОТ СЕ БОДУВА ЗА РАНГ ЛИСТА НА В.Ф.М.

LOGO VMF1