РЕЗУЛТАТИ – Планински Велосипедизам – “Гази Баба”

ЕЛИТ

Пласман Стартен Број Натпреварувач Клуб Време

1

7

Левент Рифат Мадал Бал Скопје

1:38:13

2

16

Филип Петрески Оксижен Скопје

1:43:28

3

15

Милан Нацевски Оксижен Скопје

-1

4

12

Адем Мориццо Адреналин Гостивар

-1

DNF

14

Раде Ристевски Енерџи Скопје

/

DNS

17

Стефан Митров Оксижен

/

ЈУНИОРИ

Пласман Стартен Број Натпреварувач Клуб Време

1

41

Столе Здравков Оксижен Скопје

1:25:35

2

22

Драган Јованов Бел Камен Радовиш

1:28:14

3

38

Лео Кралевски Оксижен Скопје

1:33:01

4

26

Петар Томиќ Оксижен Скопје

-1

DSQ

23

Кирил Марковски Е.Б.Т.Скопје

КАДЕТИ

Пласман Стартен Број Натпреварувач Клуб Време

1

65

Филип Жерновски Оксижен Скопје

52:14

2

60

Лазар Петровиќ Оксижен Скопје

54:54

3

56

Давид Спасов Бел Камен Радовиш

57:30

4

55

Александар Чавлески Мадал Бал Скопје

1:01:05

МАСТЕРС

Пласман Стартен Број Натпреварувач Клуб Време

1

79

Љубиша Кондев Енерџи Скопје

1:09:21

2

78

Боро Банишки Енерџи Скопје

1:11:40

3

81

Мартин Анастасовски Енерџи Скопје

1:11:40

4

75

Димитар Златков Енерџи Скопје

1:20:09

5

80

Марјан Кузмановски Енерџи Скопје

1:25:35

6

76

Беќим Кализи Адреналин Гостивар

-1

7

77

Шпенди Кализи Адреналин Гостивар

-1

ЖЕНИ

Пласман Стартен Број Натпреварувач Клуб Време

1

72

Анета Антовска Оксижен Скопје

1:17:40

2

68

Николета Митровиќ Орловац Црна Трава

1:19:57

3

73

Анита Величковска Оксижен Скопје

1:22:19

4

70

Катерина Николовска Енерџи Скопје

1:28:24

5

71

Андреа Будимовска Енерџи Скопје

1:26:20

DNF

69

Милица Рајковиќ Орловац Црна Трава

/

ХОБИ МАЖИ

Пласман Стартен Број Натпреварувач Клуб

1

110

Михаил Тасевски

/

32:04

2

124

Благоја Петровски

/

35:49

3

114

Емил Цветанов

/

36:39

4

138

Вилијан Тодоровски

/

37:15

5

133

Дарко Блажески

/

37:54

6

111

Христијан Илчевски

/

41:48

7

104

Андреј Петрушевски

/

42:45

8

103

Дарко Миленковски

/

44:50

9

102

Иван Левков

/

54:55

10

134

Кадир Исмаили

/

57:05

11

139

Стефан Салтировски

/

1:00:50

DSQ

109

Тодор Мишев

/

/

ХОБИ ЖЕНИ

1

122

Билјана Русевска

/

56:40

2

123

Елена Зисовска

/

58:30

3

128

Сандра Милошевска

/

1:03:50

Забелешка: Натпреварот помина во најдобар ред. Натпреварувачот со број 17, поради доцнење на старт не му беше дозволен старт на трката. Натпреварувачот со број 109 е дисквалификуван поради непочитување на правилата на ВФМ и УЦИ(неправилно излегување од стаза).

Под медијаторство на У.О на ВФМ на заеднички состанок со инволвираните страни во приговорот поднесен од Оксижен, при што е направен увид во евиденцијата на контролните точки, судијата Милан Ѓукиќ го прифати приговорот  и донесе одлука за дисфалификација на велосипедистот со стартен број 23 Кирил Марковски.

Судија

Милан Ѓукиќ

LOGO VMF1