РЕЗУЛТАТИ –”Трофеј Кичево ” КУП на Македонија–09.04. 2017

СЕНИОРИ

пласман име и презиме клуб време

1.

Јордан АНДРЕЕВ Униеро Тривијани 3:02:10

2.

Никола ЃУКИЌ Вело-М 3:02:10

3.

Левент РИФАТ Адреналин 3:04:00

4.

Никола ЛЕФКОВ Вело-М 3:04:00

5.

Ивица ДАВИДОВСКИ Вело-М 3:04:00

6.

Денис ДОБРЕВ Драг Софија 3:04:00

7.

Благоја ПЕРУНОВСКИ Мадал бал 3:08:29

8.

Дарко СИМОНОВСКИ Енерџи 3:08:29

9.

Денис КОЛЕВСКИ Вело-М 3:14:32

10.

Столе ЗДРАВКОВ Охсижен 3:14:32

11.

Давид ПЕТРУШЕВСКИ Мадал бал 3:14:32

12.

Борислав СОЛАРСКИ Цикло спорт 3:14:32

13.

Михаил ТАСЕВСКИ Охсижен 3:14:32

14.

Васко ПУПУНЧЕВСКИ 15 Мај 3:19:56

15.

Милан НАЦЕВСКИ Охсижен 3:27:02

16.

Бојан ВЕЛИЧКОВСКИ Мадал бал 3:29:20

17.

Александар ГАРАЧА Мадал бал 3:29:20

18.

Христијан ЃЕОРЃИЕВСКИ Мадал бал 3:57:04
  DNF Кристијан НИКОЛОВ МВК Велес
  DNF Сашо КАРАМАНОЛЕВСКИ Енерџи
  DNF Дејан АСАНОВ Драг Софија
  DNF Белгин АЈДВИН Драг Софија
  DNF Велко АНГЕЛОВ Левски Софија
  DNF Роберт ДОДЕВСКИ Мадал бал
  DNF Александар РИСТЕСКИ 15 Мај

ЈУНИОРИ

пласман име и презиме клуб време

1.

Габриел ТОДОРОВ Драг Софија 3:14:32

2.

Венцислав ВЕНКОВ Драг Софија 3:14:32

3.

Кристијан ВАНЧЕВСКИ МВК Велес 3:14:32

4.

Лео КРАЛЕВСКИ Охсижен 3:14:32

5.

Славе КОЧОВСКИ Мадал бал 3:29:02

6.

Јовица САЗДОВ МВК Велес 3:37:08
  DNF Валентин ФИЛИПОВ Драг Софија
  DNF Александар БЕЧКОВ Драг Софија
  DNF Дарко ЕСЕНЧЕВ МВК Велес
  DNF Ангел РАЈЧИНОСКИ Илинден
  DNF Константин НИКОЛОВ Левски Софија
  DNF Бојан СТОЈЧЕСКИ Мадал бал
  DNF Милош МИЛЕВСКИ Вело-М
  DNS Драган ЈОВАНОВ ЕБТ Скопје
  DNS Александар ЧАВЛЕСКИ Мадал бал

КАДЕТИ

пласман име и презиме клуб време

1.

Виктор ВАНЧЕВСКИ МВК Велес 1:34:10

2.

Гаврил СТЕФАНОВ Јантра Исполин 1:34:16

3.

Ѓорѓи НИКОЛОВ Драг Софија 1:34:16

4.

Даниел МОЈСОСКИ Спид бајк 1:38:40

5.

Андреј СТОЈАНОВСКИ Мадал бал 1:41:31

6.

Филип КАТАРДЖИЕВ Драг Софија 1:41:31

7.

Лазар ПЕТРОВИЌ Оксижен 1:43:27

8.

Валентин ФИЛИПОВ Драг Софија 1:43:27

9.

Валентин СТЕФАНОВ Јантра Исполин 1:44:21

10.

Виктор ЈАНЧЕВ Јантра Исполин 1:44:21

11.

Васил ГУДЖЕВ Јантра Исполин 1:44:21

12.

Кристијан МАКСИМОВСКИ Вело-М 1:45:23

13.

Тихомир СТОЈАНОВ Јантра Исполин 1:46:17

14.

Мартин МАРИНОВ Јантра Исполин 1:46:17

15.

Јован НАСТОВ МВК Велес 1:48:30
   DNF Ивица ГАЦОВСКИ Вело-М
   DNF Роберт ПАНОВСКИ МВК Велес
   DNF Марко СТЕФАНОСКИ Илинден
   DNF Веселин ТОНКОВ Драг Софија
   DNS Мартин ЦВЕТАНОВСКИ Мадал бал

МАСТЕРС

пласман име и презиме клуб време

1.

Зоран РИСТОВСКИ Вело-М 3:04:10

2.

Николаи КОЕВ Јантра Исполин 3:12:41

3.

Сашко ЈОСИФОВСКИ Енерџи 3:12:41

4.

Ален ДЕНКОВСКИ Вело-М 3:14:32
   DNF Добри ИВАНОВ Јантра Исполин
   DNF Дејан НОВКОВСКИ Енерџи

ЖЕНИ

пласман име и презиме клуб време

1.

Анита ВЕЛИЧКОВСКА Оксижен 1:44:20

2.

Анета АНТОВСКА Оксижен 1:47:47

3.

Катерина НИКОЛОВСКА Енерџи 1:51:57
   DNF Андреа БУДИМОВСКА Енерџи
   DNS Ана НАУМОСКА Актив

Казни:

Поради давање заветрина на возачот со стартен број 24 Милан Нацевски од страна на   ВК Оксижен со возило број 9 марка Пунто се казнува со 1500 денари ВК Оксижен, возачот со стартен број 24 Милан Нацевски со 1000 денари и му се додава една минута во пласман.

Поради давање помош на друг возач,  возачот со стартен број 6 Денис Колевски се казнува со парична казна 1000 денари.

Судиско жири:

  1. Горан МИШКОВ
  2. Драган ДИМИТРИЈИОСКИ
  3. Сашо ВАНЧЕВСКИ
  4. Милан ГУКИЌ
  5. Зоран РИСТЕСКИ
  6. Игор ЈОВАНОСКИ
  7. Орце ПЕТРОВ
  8. Орданче  ВАНЧЕВСКИ

LOGO VMF1