Трофеј Град Скопје 2017

Организатор: Општи Град Скопје, Велосипедска Федерација на Македонија и ВК Енерџи.
Патека: Круг окулу Скопското КалеСтарт: Ул. Самоилова (Музеј на Современа Уметност) → Ул. Лазар Личеноски →

(круг окулу Скопското кале), при што кругот во должина од 3400 метри се

 комплетира → Цел: Ул. Самоилова (Музеј на Современа Уметност).

За сениори,                         15 круга

За јуниори                           12 круга

За  мастерс                          12 круга

За кадети                               8 круга

За жени                                  7 круга

За У15                                    5 круга

За У-13                                   3 круга

Дата: 17.09.2017 година
Старт: Ул. Самоилова (Музеј на Современа Уметност) 11 часот ,    У13, У15, Жени

12:00 Кадети, Јуниори, Мастерс и Елит

Цел: на исто место каде и старт
Пријава: secretary@cfm.org.mk;
Стартни броеви:                   10:00 до 10:30
Мерење : 15           од 10:45 до 10:55  часот пред старт.Максимална дозволена должина на една каденса:

Јуниoри:                                        7,93 м

               Кaдeти, У-15 и У-13:                  6,94 м

Технички прописи: се вози во велосипедска опрема заштитна  кацига исправен  велосипед, задолжително мерење на пренос ,се вози по десна  страна,
Награди: Парични награди.медалји и признанија  за прво пласираните тројца по категории.
Право на учество: сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории сениори,јуниори,кадети,мастерс, жени, У-15 и У-13.
Бодување: трката се бодува за ранг-листа на ВФМ .
Трошоци: организациони трошоци на терет на организаторот.
Казни: Според правилникот на УЦИ и ВФМ.
Посебни одредби: Организаторот има право на измена  на пропозициите за што е должен еден часпред стартот да ги извести учесниците со прифаќање на овие пропозиции учесниците                                                    возат  на сопствена одговорност.
Напомена: Патеката е разновидна се вози по пат со дел на удолница,  има подлога од коцки на дел одпатот.

Со   прифаќањето на пропозициите секој учесник вози   на сопствена  одговорност .

LOGO VMF1