Трофеј ИЛИНДЕН 2017

Организатор: Општи Општина Илинден и Велосипедска Федерација на Македонија
Патека: Спспортска сала “Гоце Делчев” Општина Илинден, населено место Ајватовци,

Мршевци, Дељадровци, Текија, Миладиновци, Кадино, Општина Илинден,

патеката е кружна должината на кругот е 25 км,

За сениори, 4 круга

За јуниори и мастерс 3 круга

За кадети и жени 2 круга

За У15 1, 1/2 (цел Ајватовци)

За У-13 1 круг.

Дата: 23.07.2017 година (недела)
Старт: 16 часот пред спортска сала “Гоце Делчев” Општина Илинден.
Цел: пред спортска сала “Гоце Делчев” Општина Илинден, за категорија У15 Ајватовци.
Пријава: secretary@cfm.org.mk;
Стартни броеви: 15:00 до 15:40 пред спортска сала “Гоце Делчев”.
Мерење : 15 од 15:45 до 15:55 часот пред старт.

Максимална дозволена должина на една каденса:

Јуниoри:                                        7,93 м

Кaдeти, У-15 и У-13:                 6,94 м

Технички прописи: се вози во велосипедска опрема заштитна кацига исправен велосипед,задолжително мерење на пренос ,се вози по десна страна караванот е обезбеден од сообракајна полиција.
Награди: Парични награди.медалји и признанија за прво пласираните тројца по категории.
Право на учество: сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории сениори,јуниори,кадети,мастерс, жени, У-15 и У-13.
Бодување: трката се бодува за ранг-листа на ВФМ, за категориите У15 и У13 трката е Државно друмско првенство.
Трошоци: организациони трошоци на терет на организаторот.
Казни: Според правилникот на УЦИ и ВФМ.
Посебни одредби: Организаторот има право на измена на пропозициите за што е должен еден час

пред стартот да ги извести учесниците соприфаќање на овие пропозиции учесниците возат на сопствена одговорност.

Напомена: Патеката е разновидна се вози по регионален пат дел на удолница, има премин преку железничка пруга, на места остри кривини, се возат десни кругови.

Велосипедистите МОРА да се движат по десната коловозна лента.

Церемонијалот на прогласување ќе биде пред спортска сала “Гоце Делчев” Општина Илинден присуство задолжително.

Со прифаќањето на пропозициите секој учесник вози на сопствена одговорност .

LOGO VMF1