Трофеј КАЛЕ 2018

                                                       Трофеј КАЛЕ 2018
Организатор:  Агенција за млади и спорт, Велосипедска Федерација на Македонија и ВК Енерџи.
Патека:    Круг окулу Скопското КалеСтарт: Ул. Самоилова (Музеј на Современа Уметност) → Ул. Лазар Личеноски →(круг окулу Скопското кале), при што кругот во должина од 3400 метри се комплетира →         Цел: Ул. Самоилова (Музеј на Современа Уметност).

сениори 15 круга
јуниори 12 круга
мастерс 10 круга
кадети 8  круга
жени 7  круга
У-15 6  круга
У-13 4  круга

 

Дата: 23.09.2018 година
Старт: Ул. Самоилова (Музеј на Современа Уметност)      11:00  часот    У13, У15, Жени и Кадети

11:40  часот  (по завршување на претходната трка)  Јуниори, Мастерс и Елит

Цел: на исто место каде и старт
Пријава: secretary@cfm.org.mk;
Стартни броеви:                   10:00 до 10:30
Мерење :  од 10:45 до 10:55  часот пред старт.Максимална дозволена должина на една каденса:   

 Јуниoри:                                        7,93 м

 Кaдeти, У-15 и У-13:                    6,94 м

Технички прописи: се вози во велосипедска опрема заштитна  кацига исправен  велосипед, задолжително мерење на пренос се вози по десна  страна,
Награди: медалји и признанија  за прво пласираните тројца по категории.
Право на учество: сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории сениори,јуниори,кадети,мастерс, жени, У-15 и У-13.
Бодување: трката се бодува за ранг-листа на ВФМ .
Трошоци: организациони трошоци на терет на организаторот.
Казни: Според правилникот на УЦИ и ВФМ.
Посебни одредби: Организаторот има право на измена  на пропозициите за што е должен еден час пред стартот да ги извести учесниците со прифаќање на овие пропозиции учесниците возат  на сопствена одговорност.
Напомена: Патеката е разновидна се вози по пат со дел на удолница,  има подлога од коцки на дел од патеката.          Со прифаќањето на пропозициите секој учесник вози   на сопствена  одговорност .
ВАЖНО: По добивање на согласност од СВР Скопје ќе биде потврдена организацијата на трката најкасно до петок 21.09.2018 година.

ТРКАТА ЌЕ СЕ ОДРЖИ СПОРЕД ПРОПОЗИЦИИТЕ.

beactivLOGO VMF1