Трофеј Кичево

КУП на Македонија – Трофеј Кичево

Организатор: Велосипедска Федерација на Македонија и ВК Спид бајк Кичево.
Патека: Патеката  за У-13: Кичево-Македонски Брод должина 27 км

Патеката  за У-15: Кичево-Македонски Брод- превојот Барбарос    должина 33 км

Патеката  за кадети и жени: Кичево-Македонски Брод- превојот Барбарос- с.Дебриште-Прилеп   должина 60 км

Патека за сениори, јуниори и мастерс: Кичево-Македонски Брод-превојот Барбарос- с.Дебриште- Прилеп- Македонски Брод-Кичево, должина120 км.

Дата: 22.04.2018 година.
Старт: 11:00 часот  во Кичево.Затворена вожња до официјален старт  месност “стара централа”Стартуваат сите категории заедно.
Цел: За кадети и жени во Прилеп, пред  раскрсница за завртување на другите категории.За сениори, јуниори и мастерс во Кичево,  месност “стара централа”  на исто место каде и старт на трката.
Пријава: secretary@cfm.org.mk . до 20.04.2018 год.
Мерење : пред стартМаксимална дозволена должина на една каденса:Јуниoри:               7,93 мКaдeти:                 6,94 м
Технички прописи: Се вози во велосипедска опрема заштитна кацига исправен велосипед. Велосипедистите и караванот од клубски возила мора да се движат по десната  коловозна лента.
Награди: Медалји и признанија  за прво пласираните  тројца по категории, пехари за победниците.
Право на учество: Сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти  во категории сениори, јуниори, кадети, мастерс и жени.
Бодување: Трката се бодува за ранг-листа на ВФМ.
Трошоци: Организациони трошоци на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.
Казни: Според правилникот на УЦИ и ВФМ.
Посебни одредби: Организаторот има право на измена  на пропозициите за што е долженеден час пред стартот да ги извести учесниците, со прифаќање на овие пропозиции  учесниците   возат  на сопствена одговорност.
Напомена: Клубовите се должни да обезбедат превоз на своите такмичари од категориите кадети и жени од целта на трката во Прилеп до Кичево каде што ќе биде прогласување.

LOGO VMF1