Monthly Archives: April 2018

П Р О П О З И Ц И И – ДРЖАВНО РИДСКО ПРВЕНСТВО 2018

ОРГАНИЗАТОР: ОПШТИНА ПРИЛЕП, ВФМ и В.К. ИЛИНДЕН
КАТЕГОРИИ : СЕНИОРИ, ЈУНИОРИ, КАДЕТИ, МАСТЕРС, ЖЕНИ, У-15 И У-13
ДАТУМ:

СТАРТ:

06 MAJ 2018 – недела

Стартот на трката е во 13 часот (заденички старт за сите категории, затворено возење до излез од Прилеп потоа летечки старт).                                                                                  

Ранг листа – Друмски велосипедизам 22.04.2018

                                                СЕНИОРИ

ПЛАСМАН

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ КЛУБ БОДОВИ ВКУПНО БОДОВИ
1. Никола  ЛЕФКОВ Вело-М 0+25=25 25
2. Даниел ЈАКОВЛЕВСКИ Енерџи 0+20=20 20
3. Никола ЃУКИЌ Вело-М 0+15=15 15

РЕЗУЛТАТИ –”Трофеј Кичево ” КУП на Македонија

  1.                                             СЕНИОРИ
    пласман име и презиме клуб време
    1. Јордан АНДРЕЕВ Цар Симеон, Бугарија 2:56:14
    2. Никола ЛЕВКОВ Вело-М 2:56:14
    3. Теодор РУСЕВ Несебар, Бугарија 3:00:56

Ранг-листа ПЛАНИНСКИ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ

СЕНИОРИ

ПЛАСМАН ИМЕ И ПРЕЗИМЕ КЛУБ БОДОВИ ВКУПНО  БОДОВИ

1.

Михаил Тасевски Оксижен 0+25=25 25

2.

Лео Кралевски Оксижен 0+20=20 20

3.

Александар Марковски Оксежен 0+15=15 15

РЕЗУЛТАТИ XCO СТУДЕНА ВОДА-КУМАНОВО

РЕЗУЛТАТИ  

XCO СТУДЕНА ВОДА-КУМАНОВО

ЕЛИТ

пласман име и презиме клуб време

1

Александар Роман СМФ Грција 1:29:06

2

Михаил Тасевски Оксижен 1:35:08

3

Лео Кралевски Оксижен 1:37:53

Трофеј Кичево

КУП на Македонија – Трофеј Кичево

Организатор: Велосипедска Федерација на Македонија и ВК Спид бајк Кичево.
Патека: Патеката  за У-13: Кичево-Македонски Брод должина 27 км

Патеката  за У-15: Кичево-Македонски Брод- превојот Барбарос    должина 33 км

Патеката  за кадети и жени: Кичево-Македонски Брод- превојот Барбарос- с.Дебриште-Прилеп   должина 60 км

Патека за сениори, јуниори и мастерс: Кичево-Македонски Брод-превојот Барбарос- с.Дебриште- Прилеп- Македонски Брод-Кичево, должина120 км.