Monthly Archives: May 2018

PELISTER DOWNHILL CUP

download (1)

PELISTER DOWNHILL CUP

Ранг-листа ПЛАНИНСКИ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ-28.05.2018

СЕНИОРИ

ПЛАСМАН ИМЕ И ПРЕЗИМЕ КЛУБ БОДОВИ ВКУПНО  БОДОВИ

1.

Михаил Тасевски Оксижен 25+25=50 50

2.

Лео Кралевски Оксижен 20+20=40 40

3.

Александар Марковски Оксежен 15+15=30 30

РЕЗУЛТАТИ XCO-Крос сајклинг-Куманово -МТБ 27-05-2018

РЕЗУЛТАТИ  

  XCO-Куманово -МТБ  27-05-2018

ЕЛИТ

пласман име и презиме клуб време

1

Михаил Тасевски Оксижен 1:31:17

2

Лео Кралевски Оксижен 1:34:54

3

Александар Марковски Оксежен 1:36:58

ПРОПОРЗИЦИИ XCO-Куманово- МТБ 27-05-2018

ОРГАНИЗАТОР: ВК”Кросс Сајклинг Куманово” од Куманово и Велосипедска Федерација на Македонија
КАТЕГОРИИ : СЕНИОРИ, ЈУНИОРИ, КАДЕТИ, МАСТЕРС, ЖЕНИ и ХОБИ
ДАТУМ: СТАРТ: 27 MAJ 2018 – неделаЛиценцирани возачи во 12.00 часот

 Хоби категорија во 11.00 часот

Известување за одложување на натпревар.

  ИЗВЕСТУВАЊЕ!

Велосипедската трка закажана со датум на одржување на  13-05-2018 -  Гостивар ХС МТБ,    која е во календарот во планински велосипедизам не се одржува. 

Трката се одложува поради технички причини.

За нов датум на одржување ќе бидете известени.

Ранг листа – Друмски велосипедизам 07.05.2018

                                                СЕНИОРИ

ПЛАСМАН

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ КЛУБ БОДОВИ ВКУПНО БОДОВИ
1. Никола  ЛЕФКОВ Вело-М 25+25=50 50
2. Даниел ЈАКОВЛЕВСКИ Енерџи 20+20=40 40
3. Дарко СИМОНОВСКИ Енерџи 10+10=20 20

РЕЗУЛТАТИ –Државно ридско првенство на Македонија–06.05. 2018

                                            СЕНИОРИ
пласман име и презиме клуб време
1. Никола ЛЕВКОВ Вело-М 37:42
2. Даниел ЈАКОВЛЕВСКИ Енерџи 38:23
3. Благоја ПЕРУНОВСКИ Мадал бал 38:58

Пласман Апсолутна категорија Државно ридско првенство на Македонија

Пласман                Презиме и име Клуб        Време               Категорија

 

    1 Никола ЛЕВКОВ Вело-М 37:42 Сениор
    2 Даниел ЈАКОВЛЕВСКИ Енерџи 38:23 Сениор
    3 Зоран РИСТОВСКИ Вело-М 38:34 Мастерс
    4 Благоја ПЕРУНОВСКИ Мадал бал 38:58 Сениор
    5 Дарко СИМОНОВСКИ Енерџи 39:14 Сениор
    6 Андреј СТОЈАНОВСКИ Мадал бал 39:40 Кадет
    7 Николче ДАМЈАНОВСКИ МВК Велес 39:42 Сениор
    8 Кристијан ВАНЧЕВСКИ МВК Велес 39:54 Сениор
    9 Ивица ДАВИДОВСКИ Вело-М 40:20 Сениор
   10 Ивица ГАЦОВСКИ Вело-М 40:37 Јуниор