Monthly Archives: June 2018

Ранг листа – Друмски велосипедизам – 24.06.2018

                                                СЕНИОРИ

ПЛАСМАН

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ КЛУБ БОДОВИ ВКУПНО БОДОВИ
1. Никола  ЛЕФКОВ Вело-М 70+20=90 90
2. Даниел ЈАКОВЛЕВСКИ Енерџи 40+15=55 55
3. Андреј ПЕТРОВСКИ Вело-М 25+25=50 50

Државно друмско првенство на Македонија–24.06. 2018

                                            СЕНИОРИ
пласман име и презиме клуб време

1

Андреј ПЕТРОВСКИ Вело-М 3:04:40

2

Никола ЛЕВКОВ Вело-М 3:04:40

3

Даниел ЈАКОВЛЕВСКИ Енерџи 3:10:32

Ранг листа – Друмски велосипедизам -23.06. 2018

                                                СЕНИОРИ

ПЛАСМАН

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ КЛУБ БОДОВИ ВКУПНО БОДОВИ
1. Никола  ЛЕФКОВ Вело-М 50+20=70 70
2. Даниел ЈАКОВЛЕВСКИ Енерџи 40+0=40 40
3. Дарко СИМОНОВСКИ Енерџи 20+8=28 28

Државно првенство на Македонија -хронометар –23.06. 2018

                                            СЕНИОРИ
пласман име и презиме клуб време

1

Андреј ПЕТРОВСКИ Вело-М 30:33.19

2

Никола ЛЕВКОВ Вело-М 31:07.86

3

Ѓорѓи ПОПСТЕФАНОВ Енерџи 31:57.39

Државно Друмско првенство на Македонија

Државно  Друмско првенство на Македонија

Организатор: ВФМ, ВК ВЕЛО-М  Терма лифт
Патека: Патеката е:

за У-13                         -Куманово-Бензиска пумпа село Војник,  Должина на патека: 20км

за У-15                         -Куманово-Страцин, Должина на патека: 30км

за  Кадети и Жени,     -Куманово-Страцин-Куманово ,Должина на патека: 60км

за Мастерс, Јуниори и Сениори;

-Куманово -Страцин-Ранковце- Крива Паланка –Ранковце- Страцин-Куманово
                                    Должина на патека: 120км

Државно хронометар првенство на Македонија

Државно хронометар првенство првенство на Македонија

Организатор: ВФМ, МВК ВЕЛЕС
Патека: Патеката е:-У-13 должина 10 км,

-У-15  должина 13 км,

-Жени и Кадети: СТОБИ-СПОМЕНИК  НИКОЛА  ПЕТРОВ-СТОБИ  должина 15  км,

-Мастерс, Јуниори и Сениори: СТОБИ-НЕГОТИНО (врв на последно брдо пред Неготино)-СТОБИ,  должина 24 км.

Ранг-листа ПЛАНИНСКИ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ – 10.06.2018

СЕНИОРИ

ПЛАСМАН ИМЕ И ПРЕЗИМЕ КЛУБ БОДОВИ ВКУПНО  БОДОВИ

1.

Михаил Тасевски Оксижен 50+25=75 75

2.

Лео Кралевски Оксижен 40+15=55 55

3.

Александар Марковски Оксежен 30+20=50 50

РЕЗУЛТАТИ XCO-Радовиш

РЕЗУЛТАТИ  

  XCO-Радовиш -МТБ  10-06-2018

ЕЛИТ

пласман име и презиме клуб време

1

Михаил Тасевски Оксижен 1:22:56

2

Александар Марковски Оксежен 1:26:15

3

Лео Кралевски Оксижен 1:26:45

XC – Радовиш -МТБ 10-06-2018

ОРГАНИЗАТОР: ВК”Бел камен бајкс” од Радовиш и Велосипедска Федерација на Македонија
КАТЕГОРИИ : СЕНИОРИ, ЈУНИОРИ, КАДЕТИ, МАСТЕРС, ЖЕНИ и ХОБИ
ДАТУМ:

СТАРТ:

10 Jуни 2018 – недела

Лиценцирани возачи во 12:00 часот