Monthly Archives: December 2018

Вело крос -Календар 2018-2019- Лига систем натпревари на ВФМ

1.Вело крос 2018– 2019 ВФМ
Дата Трка Место Организатор Возрасни категории Бодување
23.12.2018 ОДЛОЖЕНО Трка   КичевоОДЛОЖЕНО ВФМ, ВК Спид бајк сениори, јуниори, кадети и мастерс Ранг-листа Вело-крос
27.01.2019  Куп на Македонија Куманово ВФМ,ВК Вело-М сениори, јуниори, кадети и мастерс Куп на Македонија,  Ранг-листа Вело-крос 
17.02.2019  Државно првенство Вело крос Велес ВФМ,МВК Велес сениори, јуниори, кадети и мастерс Државно првенство,  Ранг-листа Вело-крос
03.03.2019  Трка Битола ВФМ,ВК  15 МАЈ сениори, јуниори, кадети и мастерс Ранг-листа Вело-крос

-Овицијални категории (сениори, јуниори, кадети, се бодуваат поединечно и екипно  исто како друмски велосипедизам).    -Натпреварите не се со фиксни дати, ќе зависат од временските услови.  ИЗВЕСТУВАЊЕ!  Натпреварот закажан за 23.12.2018 е одложен, ќе бидете навремено известени за новиот термин на одржување на натпреварот.

LOGO VMF1

BALKAN ROAD CYCLING CHAMPIONSHIPS