Категорија: Општо

Известување за одложување на натпревар.

  ИЗВЕСТУВАЊЕ!

Велосипедската трка закажана со датум на одржување на  13-05-2018 -  Гостивар ХС МТБ,    која е во календарот во планински велосипедизам не се одржува. 

Трката се одложува поради технички причини.

За нов датум на одржување ќе бидете известени.

Листа на клубови и спортисти кои исполнуваат услови за користење на средствата од даночно поттикнување

Листа на активни клубови и  спортисти од  Велосипедска  федерација на Македонија кои ги исполнуваат условите  за користење на средствата од даночно поттикнување од Законот за данок од добивка во 2018 година.

А) Клубови 

р.бр Име на клубот Адреса, е-маил Претседател Бр. на решение за вршење дејност спорт
1. ВК Вело-М, Куманово Ул.Јоско Илиевски бр. 11 Куманово velommarjan@t.mk Јовица Станковски Бр.08-3818/4-03  од 11.03.2004
2. МВК Велес, Велес Ул. Петре Милевски бр.53 Велес   vancevskisaso@yahoo.com Сашко Ванчевски Бр.08-212/1          од 29.01.2001
3. ВК Енерџи, Скопје Ул.Народен фронт бр.23/6-13 Скопје                                                          dejan.novkovski@energi-cycling.mk Дејан Новковски Бр.08-2447/2 од 12.07.2007

Листа на спортисти и клубови кои добиваат награди за 2017 година

Поединечни и екипни пласмани на ранг-листи на ВФМ за 2017 година

Ранг-листа ДРУМСКИ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ

СЕНИОРИ

ПЛАСМАН

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ КЛУБ БОДОВИ

1.

Никола ЃУКИЌ Вело-М 109

2.

Левент РИФАТ Адреналин 90

3.

Ивица ДАВИДОВСКИ Вело-М 61

Прогласување најдобри клубови и велосипедисти за 2017 година

pokana

ПРОПОЗИЦИИ – Трофеј “Македонска револуцеонерна борба” Државно друмско првенство за У-15 и У-13

Организатор: Велосипедска Федерација на Македонија и ВК Спид бајк.
Патека: Кружна на мотодромот во касарната во Кичево, должина на круг 2 километри и 50 метри.

У-13 8 круга
У-15 15 круга
Кадети и Жени 20 круга
Јуниори и Мастерс 25 круга
Сениори 30 круга
Дата: 23.10.2016 година.

Конечна ранг-листа планински 07.10.2014

СЕНИОРИ

ПЛАСМАН

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ КЛУБ БОДОВИ ВКУПНО БОДОВИ

1.

Александар Ѓурович Енерџи 115+15=130 130

2.

Левент Рифат Мадел бал 85+25=110 110

3.

Дарко Симоноски ЕБТ Скопје 95+10=105 105

СООПШТЕНИЕ

Државното првенство во хронометар поради технички причини се одложува.

Додатни информации ќе добиете во текот на наредната недела.

ПОКАНА

Велосипедската федерација на Македонија ги поканува велосипедските клубови од Скопје со своите членови, рекреативците и сите заинтересирани граѓани на ден 14.05.2014(среда) од 12:00 часот во Градски парк пред “школка” на настанот Сите на велосипед, овој настан е составен дел од проектот “МАЈ, месец на велосипедистите” кој е подржан од повеќе Државни установи и од Велосипедската федерација на Македонија.
Велосипедските клубови можат да постават тенди на просторот.

СОС Детско село

sos-ds1

Сооштение

Велосипедската Федерација на Македонија по повод Турата околу Македонија,  трката која се одржува на 01.09.2013 и Турата околу Македонија која продолжува од 02.09. до 06.09.2013 го дава следново:

СООПШТЕНИЕ

По повод  денот на осамостојување на  Република Македонија  8-ми Септември, со поддршка на Владата на Република Македонија, а во соработка со Агенција за млади и спорт на  Република Македонија  и  Сојуз  на спортски федерации на Република Македонија се оддржува повеќе дневна  спортска манифестација “Сите заедно за спортот” која има за цел презентација на сите спортови во Република Македонија која ќе се оддржи на 03.09.2013 (вторник) на Градскиот плоштад  Македонија во Скопје.