Категорија: Општо

СОС Детско село

sos-ds1

Сооштение

Велосипедската Федерација на Македонија по повод Турата околу Македонија,  трката која се одржува на 01.09.2013 и Турата околу Македонија која продолжува од 02.09. до 06.09.2013 го дава следново:

СООПШТЕНИЕ

По повод  денот на осамостојување на  Република Македонија  8-ми Септември, со поддршка на Владата на Република Македонија, а во соработка со Агенција за млади и спорт на  Република Македонија  и  Сојуз  на спортски федерации на Република Македонија се оддржува повеќе дневна  спортска манифестација “Сите заедно за спортот” која има за цел презентација на сите спортови во Република Македонија која ќе се оддржи на 03.09.2013 (вторник) на Градскиот плоштад  Македонија во Скопје.

ВОЗЕТЕ ВЕЛОСИПЕД!

Градот Скопје и Велосипедската федерација на Македонија во недела /26.05.2013 година/ под мотото “Возете велосипед” организираат промотивно возење со велосипед низ центарот на Скопје.

ИЗВЕСТУВАЊЕ

За одржување на  трката  за ранг-листа на 12.05.2013 година во Кичево

Велосипедска федерација на Македонија  на состанок на Управниот одбор ја донесе следнава одлука:

Трката за сениори нема да се бодува.

Известување

Почитувани,

Прво да се извиниме што закаснуваме со ова известување, трката Демир Капија  – ВЕЛОЕВРОПА нема да се оддржи!!! Главната причина за ова е запоцнувањето на изградба на автопатот Е75, односно со градежни активности за изградба на тунели низ клисурата. Со започнување на овие градежни активности нема да има услови за  одржување на било каков настан во и околу клисурата.

Општина Демир Капија

Известување

Почитувани,
Ве известуваме дека натпреварите според системскиот календар во
друмски и планински велосипедизам закажани од наша страна, нема да се
одржат на наведениот датум, односно дополнително ќе бидат презакажани,
поради следните причини:

Велосипедски камп Манавгат Р.Турција

Велосипедската федерација на Македонија по покана на  Турската велосипедска федерација учествува на престижен велосипедски камп во Манавгат Р.Турција заедно со Германската репрезентација.

Календар 2013

Друмски  велосипедизам – 2013

Планински велосипедизам  МТБ Х– 2013

Меѓународни натпревари – 2013

Свечено прогласување на најдобрите за 2012 година

Велосипедската федерација на Македонија, ќе одржи прогласувањето на најуспешните поединци и клубови за 2012 година во Друмски и Планински велосипедизам.

Состанок за подршка и развој на велосипедскиот спорт

Велосипедската федерација на Македонија организираше состанок со Балканската и Турската велосипедска федерација за подршка и развој на велосипедскиот спорт.