Пропозиции Државно првенство Вело-крос

Државно првенство Вело-крос
Организатор: Велосипедска Федерација на Македонија,
ВК Спид бајк
Патека: Кружна  Спортско рекреативен центар Крушино , должина 2,3 км                 кадети 30 минути
мастерс 40 минути
јуниори 50 минути
сениори 60 минути
Дата: 17.03.2019 година
Старт: Спортско рекреативен центар Крушино, на фудбалското игралиште 12:00 часот
Цел: на исто место каде и старт
Пријава: secretary@cfm.org.mk; saso.dimitrijoski@yahoo.com   
Стартни броеви:             11:00 до 11:45
Технички прописи: се вози во велосипедска опрема заштитна  кацига исправен  велосипед, тркала 28- ци, широчина на волан за  управување не поголема од 50 цм, секој возач со прифаќање на пропозициите вози на сопствена одговорност
Награди: медалји и признанија  за прво пласираните тројца по категории
Право на учество: сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории сениори,јуниори,кадети,мастерс, (У-15 и У-13 се натпреваруваат во категорија кадети)
Бодување: трката се бодува за ранг-листа на ВФМ Вело-крос
Трошоци: организациони трошоци на терет на организаторот
Казни: Според правилникот на УЦИ и ВФМ
Посебни одредби: Организаторот има право на измена  на пропозициите за што е должен еден час пред стартот да ги извести учесниците со прифаќање на овие пропозиции учесниците  возат  на сопствена одговорност

Пропозиции- Трофеј Битола

Организатор: Велосипедска  Федерација на Македонија,  ВК 15 МАЈ и Општинa Битола             
Патека: Кружна  околу градски парк Битола , 
должина 2,5 км                
кадети 30 минути
мастерс 40 минути
јуниори 50 минути
сениори 60  минути                           
Дата: 03.03.2019 година
Старт:   (градски парк Битола, спортска сала Боро Чурлевски)     12:00 часот
Цел: на исто место каде и старт
Пријава: secretary@cfm.org.mk 15majbitola@gmail.com afrim555@gmail.com  или на 075 309 888
Стартни броеви: 11:00 до 11:45
Технички прописи: се вози во велосипедска опрема заштитна  кацига исправен  велосипед, тркала
28- ци, широчина на волан за  управување не поголема од 50 цм, секој возач со
прифаќање на пропозициите вози на сопствена одговорност
Награди: медалји и признанија  за прво пласирани
тројца по категории
Право на учество: сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории сениори,јуниори,кадети,мастерс, (У-15 и У-13 се натпреваруваат во категорија
кадети)
Бодување: трката се бодува за ранг-листа на ВФМ
Вело-крос
Трошоци: организациони трошоци на терет на
организаторот
Казни: Според правилникот на УЦИ и ВФМ
Посебни одредби: Организаторот има право на измена  на пропозициите за што е должен еден час пред стартот да ги извести учесниците со прифаќање на овие пропозиции
учесниците  возат  на сопствена
одговорност

Пропозиции – Трофеј 11 Октомври – Куманово

                                                       Трофеј 11 Октомври – Куманово
Организатор:  Велосипедска  Федерација на Македонија,  ВК Вело-М и Општински сојуз на спортовина Куманово
Патека:  Круг по булевар Октомвриска револуција и – 3-та Македонска ударна бригада Старт: пред спортска сала Куманово  булевар Октомвриска револуција  → 3-та Македонска ударна бригада                                        кругот е во должина од 3 900 метри.

сениори 15 круга
јуниори 13 круга
мастерс 11 круга
кадети 9 круга
жени 8 круга
У-15 7 круга
У-13 5 круга

 

Дата: 11.10.2018 година Continue reading “Пропозиции – Трофеј 11 Октомври – Куманово”

Пропозиции за трка “Гази Баба” – 07.10.2018

Организатор: Велосипедска Федерација на Македонија, Технички организатор, Велосипедски Клуб ”Енерџи” од Скопје.
Место: Рекреативен центар Гази Баба, трим патека, над стадионот на Металург. Општина Гази Баба.
Датум: 07.10.2018 Continue reading “Пропозиции за трка “Гази Баба” – 07.10.2018”

Трофеј КАЛЕ 2018

                                                       Трофеј КАЛЕ 2018
Организатор:  Агенција за млади и спорт, Велосипедска Федерација на Македонија и ВК Енерџи.
Патека:    Круг окулу Скопското КалеСтарт: Ул. Самоилова (Музеј на Современа Уметност) → Ул. Лазар Личеноски →(круг окулу Скопското кале), при што кругот во должина од 3400 метри се комплетира →         Цел: Ул. Самоилова (Музеј на Современа Уметност).

сениори 15 круга
јуниори 12 круга
мастерс 10 круга
кадети 8  круга
жени 7  круга
У-15 6  круга
У-13 4  круга

 

Дата: 23.09.2018 година Continue reading “Трофеј КАЛЕ 2018”

КРОС КАНТРИ “КУЧКОВО 2018”

 

КРОС КАНТРИ “КУЧКОВО 2018”

Организатор:   ПВК”Оксижен” од Скопје и Велосипедска Федерација на Македонија
Патека: Локалитет КУЧКОВО во близина на крстот кај полигонот, должина на кругот е 4 км.

Сениори  7 круга
Јуниори 6 круга     
Мастерс  5 круга
Жени 4 круга
Кадети 4 круга
Хоби 3 круга

 

 

 

Дата: 23-ти СЕПТЕМВРИ 2018-недела Continue reading “КРОС КАНТРИ “КУЧКОВО 2018””

Трофеј ИЛИНДЕН 2018

                                                       Трофеј ИЛИНДЕН 2018
Организатор:  Општина Илинден и Велосипедска Федерација на Македонија
Патека: Спортска сала “Гоце Делчев” Општина Илинден, населено место Ајватовци,Мршевци, Дељадровци, Текија, Миладиновци, Кадино,  Општина Илинден,патеката е кружна должината на кругот е 25 км,

 

за сениори,  4 круга

за јуниори и мастерс  3 круга

за кадети  и жени 2 круга

за У15 1, 1/2 (цел Ајватовци)

за У-13 1 круг.

Дата: 22.07.2018 година (недела) Continue reading “Трофеј ИЛИНДЕН 2018”

Државно планинско МТБ првенство на Македонија

Државно планинско МТБ првенство на Македонија
Организатор:   ВК”Кросс Сајклинг Куманово” од Куманово и               Велосипедска Федерација на Македонија
Патека:  Должина на кругот е 3.3км со вкупна елевација од 142м. 

Сениори 6 круга
Јуниори, Жени и Мастерс 5 круга
Кадети 4 круга

 

Дата: 08 JУЛИ 2018 – недела  
Старт: во 12.00 часот
Категории: СЕНИОРИ, ЈУНИОРИ, КАДЕТИ, МАСТЕРС и ЖЕНИ
Пријава: secretary@cfm.org.mk;  emil-ku@hotmail.com  или на 070-258-410 Од 10 -11.30 ч на самата стартна целна рамнина
Стартни броеви:                   10:00 до 11:30 Continue reading “Државно планинско МТБ првенство на Македонија”

Државно Друмско првенство на Македонија

Државно  Друмско првенство на Македонија

Организатор: ВФМ, ВК ВЕЛО-М  Терма лифт
Патека: Патеката е:

за У-13                         -Куманово-Бензиска пумпа село Војник,  Должина на патека: 20км

за У-15                         -Куманово-Страцин, Должина на патека: 30км

за  Кадети и Жени,     -Куманово-Страцин-Куманово ,Должина на патека: 60км

за Мастерс, Јуниори и Сениори;

-Куманово -Страцин-Ранковце- Крива Паланка –Ранковце- Страцин-Куманово
                                    Должина на патека: 120км Continue reading “Државно Друмско првенство на Македонија”

Државно хронометар првенство на Македонија

Државно хронометар првенство првенство на Македонија

Организатор: ВФМ, МВК ВЕЛЕС
Патека: Патеката е:-У-13 должина 10 км,

-У-15  должина 13 км,

-Жени и Кадети: СТОБИ-СПОМЕНИК  НИКОЛА  ПЕТРОВ-СТОБИ  должина 15  км,

-Мастерс, Јуниори и Сениори: СТОБИ-НЕГОТИНО (врв на последно брдо пред Неготино)-СТОБИ,  должина 24 км. Continue reading “Државно хронометар првенство на Македонија”