Категорија: Пропозиции

ПРОПОЗИЦИИ DOWNHIL ТОПТАШ 2017

ОРГАНИЗАТОР: К. Е. С. “СКАЈ РАЈДЕРС“ – ПРИЛЕП, ВЕЛОСИПЕДСКА ФЕДЕРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈАи ОПШТИНА ПРИЛЕП
КАТЕГОРИИ : ФУЛ СУСПЕНЗИЈА: СЕНИОРИ ( + 18 ), ПОД 18 ( У 18 ) И ХАР ТАИЛ.
ДАТУМ:  

 

 

СТАРТ:

22 – 23 АПРИЛ 2017 22 АПРИЛ (сабота) од 10.00 до 16.00 часот отворена патека за тренинг возење со обезбедени 3-ри превози до почеток на патека;

23 АПРИЛ (недела)

10.00 – 12. 00 часот квалификациска трка

12.30  часот Свечено отворање и СТАРТ на официјалната трка 

ПРОПОЗИЦИИ – КУП на Македонија – Трофеј Кичево 2017

Организатор: Велосипедска Федерација на Македонија и ВК Спид бајк Кичево.
Патека:         Патеката  за кадети и жени:

Кичево-Македонски Брод- превојот Барбарос- с.Дебриште-Прилеп   должина 60 км

Патека за сениори, јуниори и мастерс:

Кичево-Македонски Брод-превојот Барбарос- с.Дебриште- Прилеп- Македонски

Брод-Кичево,   должина120 км.

Дата: 09.04.2017 година.

ПРОПОЗИЦИИ МТВ Up hill Водно – Скопје 2017

Организатор: Велосипедски Клуб ”Енерџи” од Скопје, Велосипедска Федерација на Македонија
Трка  за ранг листата на Велосипедската Федерација на Македонија во Планински Велосипедизам
Место: Скопје  Населба Капиштец (чистилиште) над црквата Св. Јован крстител
Старт: Недела 02.04.2017

ПРОПОЗИЦИИ – Со велосипед на факултет

Организатор: Велосипедска Федерација на Македонија
Покровител: Универзитет “Гоце Делчев” Штип
Патека: Круг околу булеварот Партизанска во ШтипЗа сите учесници манифестацијата ќе се состои од извозени два  промотивни круга,  учесниците од пред школска возраст и тие до 9 години ќе возат 400 метри.Старт: Булевар Партизанска (автобуска станица)  по булеварот  завртување на раскрсница со  улица Сремски фронт и назад до место на старт по другата страна на булеварот.

ПРОПОЗИЦИИ – Трофеј Куманово 2016

ОРГАНИЗАТОР Велосипедски клуб ВЕЛО-М Куманвово, Општински сојуз на спортови Куманвово
ДАТУМ 13.11.2016 (недела)
МЕСТО Булевар Октомвриска Револувија и Трета Македонска Ударна Бригада- Куманово
СТАРТ Булевар Октомвриска Револуција  спортско рекреативен центар Кеј во 13:00 часот

ПРОПОЗИЦИИ Планински Велосипедизам – “Гази Баба”

Организатор: Технички организатор, Велосипедски Клуб ”Енерџи” од Скопје и Велосипедска федерација на Македонија
Место: Рекреативен центар Гази Баба, трим патека, над стадионот на Металург. Општина Гази Баба.
Датум: 02.10.2016

ПРОПОЗИЦИИ Трофеј Град Скопје 2016

Организатор: Општи Град Скопје, Велосипедска Федерација на Македонија и ВК Енерџи.
Патека: Сп     Круг окулу Скопското Кале

Старт: Ул. Самоилова (Музеј на Современа Уметност) → Ул. Лазар Личеноски →

(круг окулу Скопското кале), при што кругот во должина од 3400 метри се

 комплетира → Цел: Ул. Самоилова (Музеј на Современа Уметност).

За сениори,                         15 круга

За јуниори и мастерс         12 круга

За кадети  и жени                 8 круга

За У15                                    6 круга

За У-13                                   3 круга

Дата: 17.09.2016 година (сабота)

ПРОПОЗИЦИИ Крос кантри КУЧКОВО 2016

Организатор: Велосипедски Клуб ”Оксижен” од Скопје ,  Велосипедска Федерација на Македонија
Патека: КУЧКОВО , Скопје

Должина на кругот  4км

- Елите          7круга

- Јуниори      6круга

- Жени           4круга

- Мастерс      5круга

- Кадети         4круга

- Хоби            3круга

Дата: 18.09.2016 година.

ПРОПОЗИЦИИ Крос Кантри – Попова Шапка

Настан КРОС КАНТРИ – ПОПОВА ШАПКА 2016
Локација Попова Шапка ,  Тетово
Датум Сабота 27.08.2016

ПРОПОЗИЦИИ Трофеј ИЛИНДЕН 2016

Организатор: Општи  Општина Илинден, Велосипедска Федерација на Македонија и ВК Водно.
Патека: Сп спортска сала “Гоце Делчев” Општина Илинден, населено место Ајватовци,

Мршевци, Бујковци, Миладиновци, Кадино,  Општина Илинден,

патеката е кружна должината на кругот е 21 км,

За сениори  5 круга,

За јуниори и мастерс  4 круга,

За кадети и жени 3 круга,

За У15 2 круга,

За У-13 1 круг.

Дата: 23.07.2016 година (сабота)