ИЗВЕСТУВАЊЕ

За одржување на  трката  за ранг-листа на 12.05.2013 година во Кичево

Велосипедска федерација на Македонија  на состанок на Управниот одбор ја донесе следнава одлука:

Трката за сениори нема да се бодува.

Поради учество на сениорската репрезентација на Балканско првенство оваа трка нема де се бодува за сениори, организаторот обезбедува медалји и признанија за прво пласираните тројца сениори.

Должината на патеката е намалена и изнесува 90 километри.

ВЕЛОСИПЕДСКА ФЕДЕРАЦИЈА НА

МАКЕДОНИЈА