Ранг-листа ПЛАНИНСКИ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ

СЕНИОРИ

ПЛАСМАН ИМЕ И ПРЕЗИМЕ КЛУБ БОДОВИ ВКУПНО  БОДОВИ

1.

Михаил Тасевски Оксижен 0+25=25 25

2.

Лео Кралевски Оксижен 0+20=20 20

3.

Александар Марковски Оксежен 0+15=15 15

РЕЗУЛТАТИ XCO СТУДЕНА ВОДА-КУМАНОВО

РЕЗУЛТАТИ  

XCO СТУДЕНА ВОДА-КУМАНОВО

ЕЛИТ

пласман име и презиме клуб време

1

Александар Роман СМФ Грција 1:29:06

2

Михаил Тасевски Оксижен 1:35:08

3

Лео Кралевски Оксижен 1:37:53

Трофеј Кичево

КУП на Македонија – Трофеј Кичево

Организатор: Велосипедска Федерација на Македонија и ВК Спид бајк Кичево.
Патека: Патеката  за У-13: Кичево-Македонски Брод должина 27 км

Патеката  за У-15: Кичево-Македонски Брод- превојот Барбарос    должина 33 км

Патеката  за кадети и жени: Кичево-Македонски Брод- превојот Барбарос- с.Дебриште-Прилеп   должина 60 км

Патека за сениори, јуниори и мастерс: Кичево-Македонски Брод-превојот Барбарос- с.Дебриште- Прилеп- Македонски Брод-Кичево, должина120 км.

ПРОПОЗИЦИИ XCO СТУДЕНА ВОДА-КУМАНОВО 2018

XCO СТУДЕНА ВОДА-КУМАНОВО

Организатор: ВКОксижен” од Скопје и Велосипедска Федерација на Македонија

Листа на клубови и спортисти кои исполнуваат услови за користење на средствата од даночно поттикнување

Листа на активни клубови и  спортисти од  Велосипедска  федерација на Македонија кои ги исполнуваат условите  за користење на средствата од даночно поттикнување од Законот за данок од добивка во 2018 година.

А) Клубови 

р.бр Име на клубот Адреса, е-маил Претседател Бр. на решение за вршење дејност спорт
1. ВК Вело-М, Куманово Ул.Јоско Илиевски бр. 11 Куманово velommarjan@t.mk Јовица Станковски Бр.08-3818/4-03  од 11.03.2004
2. МВК Велес, Велес Ул. Петре Милевски бр.53 Велес   vancevskisaso@yahoo.com Сашко Ванчевски Бр.08-212/1          од 29.01.2001
3. ВК Енерџи, Скопје Ул.Народен фронт бр.23/6-13 Скопје                                                          dejan.novkovski@energi-cycling.mk Дејан Новковски Бр.08-2447/2 од 12.07.2007

Листа на спортисти и клубови кои добиваат награди за 2017 година

Поединечни и екипни пласмани на ранг-листи на ВФМ за 2017 година

Ранг-листа ДРУМСКИ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ

СЕНИОРИ

ПЛАСМАН

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ КЛУБ БОДОВИ

1.

Никола ЃУКИЌ Вело-М 109

2.

Левент РИФАТ Адреналин 90

3.

Ивица ДАВИДОВСКИ Вело-М 61

Прогласување најдобри клубови и велосипедисти за 2017 година

pokana

Ранг-листа Друмски велосипедизам 23.10.2017 Трофеј Кичево

 

СЕНИОРИ

ПЛАСМАН

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ КЛУБ БОДОВИ ВКУПНО БОДОВИ

1.

Никола ЃУКИЌ Вело-М 105+4=109 109

2.

Левент РИФАТ Адреналин 90+0=90 90

3.

Ивица ДАВИДОВСКИ Вело-М 51+10=61 61

РЕЗУЛТАТИ Трофеј Кичево 2017

22.10.2017

                                                                        СЕНИОРИ
пласман име и презиме клуб време
   1. Никола ЛЕВКОВ Вело-М 1:35:28.373
   2. Јане ТРИФУНОВСКИ Енерџи 1:38:25.187
   3. Борислав СОЛАРСКИ Цикло спорт 1:38:25.261

Трофеј Кичево

Организатор: Велосипедска Федерација на Македонија и ВК Спид бајк.
Патека: Кружна на мотодромот во касарната во Кичево, должина на круг 2 километри и 50 метри.

У-13 8 круга
У-15 12 круга
Жени 15 круга
Кадети 20 круга
Јуниори и Мастерс 25 круга
Сениори 30 круга

 

Дата: 22.10.2017 година.
Старт: 11:00 часот стартуваат У-13, У-15 и Жени, по завршување на првата трка стартуваат Сениори, Јуниори, Кадети  и Мастерс.