Пропозиции - ХСО МТБ - Студена вода - Куманово


Организатор

ВФМ,ВК Оксижен

Патека

Студена вода-должина на круг 3,8 км со вкупна елавација од 185 м.

сениори - 6 круга 

јуниори -  5 круга   

кадети -    4 круга 

мастерс -  5 круга   

жени -       5 круга   

хоби -        2 круга

 

Дата

14-04-2019

Старт

 хоби -                    11:00 часот 

лиценцирани -  12:00 часот

 

Цел

на исто место каде и старт на трката

Пријава

info@oxygen.com.mk

Стартни броеви

од 10:00 до 11:30 часот

Технички прописи

секој натпреварувач мора да носи заштитна кацига соодветна опрема и исправен велосипед

Награди

медали за прво пласираните тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс, жени, категоријата хоби вози посебна трка

Бодување

Ранг-листа Планински

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

Организаторот има право на измена на пропозициите за што е должен еден час пред стартот да ги извести учесниците со прифаќање на овие пропозицииучесниците возат на сопствена одговорност