Пропозиции - ХЦО Тресонче


Организатор

ВФМ, ВК Енерџи и Меморијал Дичо Зограф

Патека

Должина на кругот 3,2км Сите категории стартуваат во 
14часот, по следниов распоред: 
 
- Елите         6 круга 
- Јуниори      5 круга 
- Мастерс     4 круга 
- Жени          4 круга 
- Кадети        4 круга 
- Хоби Мажи 3 круга 
- Хоби Жени  2круга 

Дата

31-08-2019

Старт

Стартот за сите категории ќе биде во 14 часот пред старото 
школо во С. Тресонче 

Цел

на исто место каде и старт на трката

Пријава

 secretary@cfm.org.mk , info@energi-cycling.mk  и тел: 3231 772

Хоби категоријата е отворена за сите вљубеници во спортот и можат да се натпреваруваат во Хоби категоријата. Повеќе 
информации на  info@energi-cycling.mk  и тел: 3231 772. 
Секој натпреварувач мора  да носи заштитна кацига и да има исправен велосипед. 

Стартни броеви

Од 10- 13.30ч. На самата стартно целна рамнина.Право на 
учество имаат сите лиценцирани натпреварувачи. 

Технички прописи

секој натпреварувач мора да носи заштитна кацига, исправен велосипед и клубска велосипедска опрема

категоријата Хоби е апсолутна категорија која е отворена за сите вљубеници во спортот

Награди

Организаторот обезбедува медали за првопласираните. 

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс и жени

Бодување

Ранг-листа Планински

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

Секој натпреварувач вози на сопствена одговорност. Трката се вози по правилата на УЦИ и на Велосипедската федерација на македонија. Организаторот има право на измени на патеката и бројот на круговите  во 
зависност од временските услови на патеката. 
Паркинг: Паргингот на возилата нема да биде дозволен на самит старт, сите возила ке се паркираат пред селото на посебно означена зона. 
Сите кои имаат да донесат тенди и напитоци ќе им биде дозволено да ги остават на стартот до 12ч.