Пропозиции - ХСО КУЧКОВО


Организатор

ВФМ, ВК Оксижен

Патека

Кучково- кружна, должина на круг е 4 км 

сениори - 7 круга 

јуниори - 6 круга 

кадети - 4 круга

мастерс - 5 круга

жени - 5 круга

У13 - 1 круг

Дата

13-09-2020

Старт

во 12.00 часот,  со 1мин растојание на старт помеѓу групите

Цел

на исто место каде и старт на трката

Пријава

Задолжително онлине пријавување на info@oxygen.com.mk

Стартни броеви

Од 10.30 до 11:00ч. 

Технички прописи

Секој натпреварувач мора да носи заштитна кацига и да има исправен велосипед и пополнета изјава за согласност

Награди

Медали за прво пласираните тројца по категорија.

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс , жени и промотивна категорија У-13

Бодување

Ранг-листа Планински

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

Организаторот има право на измена на пропозициите, патеката и бројот на круговите во зависност од временските услови на патеката, за што е должен еден час пред стартот да ги извести учесниците.

Дополнителни информации

Со прифаќање на пропозициите секој натпреварувач вози на сопствена одговорност. Организаторот не одговара за постапките на натпреварувачите према самите себе, према други лица, како за причинета материјална штета.

Секој клуб мора да ги почитува одредбите од Протоколот за спроведување на превентивни мерки за заштита од COVID-19 при организација на натпревари .