XC – Радовиш -МТБ 10-06-2018

ОРГАНИЗАТОР: ВК”Бел камен бајкс” од Радовиш и Велосипедска Федерација на Македонија
КАТЕГОРИИ : СЕНИОРИ, ЈУНИОРИ, КАДЕТИ, МАСТЕРС, ЖЕНИ и ХОБИ
ДАТУМ:

СТАРТ:

10 Jуни 2018 – недела

Лиценцирани возачи во 12:00 часот

Хоби категорија во 11:00 часот

 ПАТЕКА : Манастир св.Ѓорги Ораовица, Радовиш.

 

Должина на кругот е 3.3 км.

 

Сениори 6 круга
Јуниори, Жени и Мастерс 5 круга
Кадети 4 круга
Хоби 2 круга

 

ПРИЈАВУВАЊЕ И БРОЕВИ:  На vkbelkamen@hotmail.com или на 078-253-465

Од 10 -11.30 ч на самата стартна целна рамнина.

ПРАВО НА УЧЕСТВО: Сите лиценцирани велосипедисти,

категоријата Хоби е отворена за сите лубители на велосипедизмот, во Хоби категоријата која е апсолутна категорија може да се натпреваруваат сите кој имаат технички исправни велосипеди и заштитна кацига. 

 Секој вози на сопствена одговорност.

ТРОШОЦИ : Организаторот ги сноси трошоците за организација и награди, клубовите учествуваат на свој трошок.
ОПШТИ ПРОПИСИ: Натреварувачите мораат да имаат технички исправни велосипеди и да носат заштитна кацига. 

Трката се вози по правилата на UCI и Велосипедска Федерација на РМ.

НАГРАДИ : Се наградуваат првите три  натпреварувачи во секоја категорија.
БОДУВАЊЕ: Трката се бодува за ранг-листа на ВФМ. 
ТЕХНИЧКИ ПРОПИСИ: Секој натпреварувач е должен да носи заштитна кацига, велосипедска опрема  и да има исправен велосипед.
КАЗНИ И ЖАЛБИ : Спрема кодексот – Правилникот на ВФМ и правилникот на УЦИ.
ПОСЕБНИ ОДРЕДБИ : Организаторот има право на измена  на пропозициите за што е должен

еден час пред стартот да ги извести учесниците, со прифаќање на овие пропозиции  учесниците   возат  на сопствена одговорност.

НАПОМЕНА: Со прифаќање на пропозициите секој натпреварувач вози на сопствена одговорност. Организаторот не одговара за постапките на натпреварувачите према самите себе, према други лица, како за причинета материјална штета.

LOGO VMF1