Ранг листа на кандидати за категорија спортска надеж

Ранг-листа, за најдобрите велосипедисти/ки до 20 год. за стипендија од АМС спортска надеж

БОДУВАЊЕ ПО КРИТЕРИУМИ  (01.07.2020-30.06.2021)

пласман

име и презиме

клуб

вкупно бодови

1.

Виктор ВАНЧЕВСКИ

МВК Велес

1130

2.

Александар МИЛОШЕВСКИ

Вело-М

885

3.

Тео ВРОНДОЛИЕВ

МВК Велес

835

4.

Немања ПАУНОВСКИ

Вело-М

820

5.

Јован МИТЕВ

Вело-М

818

6.

Андреј ПЕТРУШЕВСКИ

Мадел бал

748

7.

Борис СТЕФАНОВСКИ

Крос сајклинг

669

8.

Даим МУХАРЕМИ

Адреналин

647

9.

Андреј МАЏОСКИ

Илинден

618

10.

Лука ДИМИТРИЈОСКИ

Спид бајк

587

11.

Дарко ДИМОВСКИ

МВК Велес

574

12.

Дарио ВАСИЛЕВСКИ

Крос сајклинг

573

13.

Константин КОСТОСКИ

Илинден

549

14.

Валентино ПЕТКОВСКИ

Вело-М

542

15.

Благој МАРКОВСКИ

МВК Велес

498

16.

Давид РИСТОВСКИ

МВК Велес

461

17.

Андреј ЛЕШНАРОВ

Пелистер 15 МАЈ