Пропозиции - Државно првенство ХС МТБ


Организатор

ВФМ, ВК Оксижен

Патека

Должина на круг 3.5 км со вкупна елавација од 185 м.

Елит                 - 6 круга

Јуниори          - 5 круга

Кадети            - 4 круга

Мастерс         - 5 круга

Жени              - 5 круга

Категоријата хоби на истата патека ќе вози  трка ХЦ Студена вода 

Хоби             - 2 круга

Дата

21-07-2019

Старт

лиценцирани 12:00 часот

не лиценцирани 11:00 часот

Цел

на исто место каде и старт на трката

Стартни броеви

од 10:00 до 11:30 часот

Технички прописи

секој натпреварувач мора да носи заштитна кацига, исправен велосипед и клубска велосипедска опрема

категоријата Хоби е апсолутна категорија која е отворена за сите вљубеници во спортот

 

Награди

медалји и признанија за првопласирани тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс и жени

Бодување

Ранг-листа Планински

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

организаторот има право на измена на Пропозициите за што р должен еден час пред старт да ги извести учесниците. Со прифаќање на Пропозициите секој натпреварувач вози на сопствена одговорност