Пропозиции - Трофеј Илинден


Организатор

ВФМ

Патека

спортска сала "Гоце Делчев" Општина Илинден, населено место Ајватовци, Мршевци, Дељадровци, Текија, Миладиновци, Кадино, Општина Илинден

Должина на круг 25 км


сениори и јуниори четири круга, 100 км
мастерс  три круга, 75 км
кадети и жени два круга, 50 км
У-15  еден и пол круг, 35 км
У-13 еден круг, 25 км

Дата

27-07-2019

Старт

16:00 часот пред спортска сала "Гоце Делчев" Општина Илинден

Цел

пред спортска сала "Гоце Делчев" Општина Илинден, за категоријата У-15 во Ајватовци

Пријава

secretary@cfm.org.mk

Стартни броеви

од 15:00 до 15:40 часот

Технички прописи

-задолжително е носење заштитна кацига, исправен велосипед, се вози во клубска велосипедска опрема

-задолжително мерење на пренос за категории каде е ограничен преносот

-се вози строго по десната коловозна лента

-за категориите У-15 и У-13 трката е Државно друмско првенство

Награди

парични награди, медалји и признанија за првопласирани тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, У-15, У-13, мастерс и жени

Бодување

Ранг-листа друмски велосипедизам

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

ггф