Пропозиции - Кучково ХС МТБ


Организатор

ВФМ,ВК Оксижен

Патека

кружна Кучково, должина на круг 4 км

сениори 7 круга
јуниори 6 круга
мастер 5 круга
жени 5 круга
кадети 4 круга
хоби 3 круга

Дата

15-09-2019

Старт

лиценцирани во 12:00 часот, хоби во 11:00 часот

Цел

на исто место каде и старт на трката

Пријава

info@oxygen.com.mk

Хоби категоријата е отворена за сите влубеници во спортот, тие може да се натпреваруваат во оваа категорија

Стартни броеви

од 10:00 до 10:30 часот

Технички прописи

се настапува во клубска велосипедска опрема, исправен велосипед, задолжително носење на заштитна кацига, 

Награди

медалји  за прво пласирани тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс и жени

Бодување

Ранг-листа Планински

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

Организаторот има право на измена на пропозициите за што е должен еден час пред старт да ги извести учесниците.

Со прифаќање на пропозициите секој натпреварувач вози на сопствена одговорност, организаторот не одговара за постапиките на натпреварувачите према самите себе, према други лица, како и за причинета матријална штета.