Пропозиции - Трофеј Скопје


Организатор

ВФМ, ВК Енерџи

Патека

круг околу Скопско Кале

Старт: ул.Самоилова (Музеј на современа уметност) ,ул.Лазар Личеноски (круг околу Калето), при што кругот во должина од 3400 метри се комплетира

сениори 15 круга
јуниори 12 круга
мастерс 10 круга
кадети 8 круга
У-15 6 круга
У-13 4 круга
жени 5 круга
хоби 3 круга

Дата

22-09-2019

Старт

ул.Самоилова (Музеј на современа уметност)

11:00 часот хоби

12:00 часот У-13, У-15, жени и кадети

12:50 (по завршување на претходната трка) сениори, јуниори и мастерс

Цел

на исто место каде и старт на трката

Пријава

secretary@cfm.org.mk

Стартни броеви

10:00 до 11:00 часот

Технички прописи

се вози во клубска велосипедска опрема, заштитна кацига, исправен велосипед, задолжително мерење на пренос, се вози по десна коловозна лента

Награди

медалји и признанија за првопласирани тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, У-15, У-13, мастерс и жени

Бодување

Ранг-листа друмски велосипедизам

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

категоријата хоби е отворена за сите вљубеници во велосипедизмот, тие можат да се натпреваруваат во оваа категорија

организаторот има право на измени на пропозициите за што е должен еден час пред старт да ги извести учесниците, со прифаќање на пропозициите сите возат на сопствена одговорност