Пропозиции - Трофеј 11-ти Октомври


Организатор

ВФМ, ВК Вело-М

Патека

      Круг по булевар Октомвриска револуција и – 3-та Македонска ударна бригада

Старт: пред спортска сала Куманово, булевар Октомвриска револуција  →

3-та Македонска ударна бригада, кругот е во должина од 5,1 км.

Сениори 10 круга
Јуниори 10 круга
Мастерс 10 круга
Кадети 5 круга
У-15 5 круга
У-13 5 круга
Жени 5 круга

Дата

11-10-2019

Старт

Булевар Октомвриска револуција, (пред спортска сала Куманово)

10:00 часот -Кадети, У-15, У-13 и жени

11:00 часот-Сениори, Јуниори и Мастерс

Цел

На исто место каде е старт на трката

Стартни броеви

09:00 до 09:30 часот

Технички прописи

Се вози во велосипедска клубска опрема, заштитна кацига, исправен велосипед

задолжително мерење на пренос 

максимална дозволена должина на една каденса:

Јуниори-                             7,93 м

Кадети, У-15 и У-13-    6,94 м

Награди

Практични награди за првите пет во апсолутна категорија Кадети, У-15, У-13 и Жени

Парични награди за првите пет во апсолутна категорија Сениори, Јуниори и Мастерс

Медалји за прво пласираните тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, У-15, У-13, мастерс и жени

Бодување

Ранг-листа друмски велосипедизам

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

Организаторот има правона измена на пропозициите за што е должен еден час пред старт да ги извести учесниците, со прифаќање на пропозициите учесниците возат на своја одговорност

Екипите треба да пристигнат до 09:00 часот затоа што пристапот до стартот ќе биде затворен по наведениот термин