Пропозиции - Гази Баба ХС МТБ


Организатор

ВФМ,ВК Енерџи

Патека

кружна патека Гази Баба, должина на круг 5.1 км

Сениори 5 круга
Јуниори 4 круга
Кадети  3 круга
Мастерс 3 круга
Жени 4 круга
Хоби мажи 3 круга
Хоби жени 2 круга

Дата

13-10-2019

Старт

пољанка на Гази Баба

12:00 часот

11:45 часот предстартен бокс- прозивка

Цел

на исто место каде е старт

Пријава

info@energi-cycling.mk, 071 212 652

 

Стартни броеви

10:00-11:30 часот

Технички прописи

се вози во клубска велосипедска опрема, заштитна кацига, исправен велосипед

вљубениците во овој спорт можат да се натпреваруваат во категорија хоби во машка и женска конкуренција

Награди

медалји и признанија за прво пласирани тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс и жени

Бодување

Ранг-листа Планински

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

организаторот има право на измени на пропозициите за што е должен да ги извести учесниците

со прифаќање на пропозициите секој натпреварувач вози на сопствена одговорност