Пропозиции - Трофеј Преспа


Организатор

ВФМ, ВК Спид бајк и ВК 15 МАЈ

Патека

У-13: Ресен→ Царев двор→ Макази → Ресен→ Царев двор, должина 20 км

У-15: Ресен→ Царев двор→ Макази, (два круга) →Сливница, должина 40 км

        Кадети и Жени: Ресен→ Царев двор→ Макази, (два круга) →Сливница →

        Маркова нога, должина 60 км

       Сениори, Јуниори и Мастерс: Ресен→ Царев двор→ Макази, (два круга) →

       Сливница→Маркова нога→Сливница → Ресен должина 100 км      

             

Дата

27-10-2019

Старт

плоштад Цар Самоил (пред општина)

10:00 часот

Цел

У-13: Царев двор

У-15: Сливница

Кадети и Жени: Маркова нога

Сениори, Јуниори и Мастерс: Ресен 

Пријава

secretary@cfm.org.mk

Стартни броеви

09:00 до 09:40 часот

Технички прописи

се вози во велосипедска клубска опрема, заштитна кацига, исправен велосипед

задолжително мерење на пренос

се вози по десна коловозна лента

Награди

медалји и признанија за прво пласирани тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, У-15, У-13, мастерс и жени

Бодување

Ранг - листа друмски велосипедизам

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

организаторот има право на промена на пропозициите за што е должен да ги извести учесниците еден час пред старт на трката

Дополнителни информации

за непречено одвивање на трката клубовите се должни своите велосипедисти од помалите возрасни категории по завршување на нивната трка да ги тргнат од патека и да ги донесат на прогласување