Пропозиции - Трофеј Велес


Организатор

ВФМ, МВК Велес

Патека

Кружна, Градски парк-Спортска сала Парк спорт, должина 2,2 км

https://connect.garmin.com/modern/activity/3477103260

кадети 30 минути
жени 30 минути
мастерс 40 минути
јуниори 50 минути
сениори 60 минути

 

Дата

01-12-2019

Старт

Градски парк

12:00 часот

Цел

на исто место каде и старт

Пријава

secretary@cfm.org.mk

Стартни броеви

11:00 до 11:45

Технички прописи

се вози во велосипедска клубска опрема, заштитна кацига исправен велосипед, тркала 28-ци, широчина на волан за управување не поголем од 50 цм, секој натпреварувач со прифаќање на пропозициите вози на сопствена одговорност

Награди

медалји и признанија за прво пласирани тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс и жени

Бодување

Ранг листа Вело-Крос

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

категориите У-15 и У-13 се натпреваруваат во категорија кадети

организаторот има право на измена на пропозициите за што е должен да ги извести учесниците еден час пред старт на трката