Пропозиции - Куп на Македонија


Организатор

ВФМ, ВК Спид бајк

Патека

Спортско рекреативен центар Крушино, на фудбалското игралиште

кадети 30 минути
жени 30 минути
мастерс 40 минути
јуниори 50 минути
сениори 60 минути

Дата

15-12-2019

Старт

12:00 часот

Цел

на исто место каде и старт

Стартни броеви

од 11:00 до 11:45

Технички прописи

се вози во велосипедска клубска опрема заштитна кацига исправен велосипед, тркала 28-ци, широчина на волан за управување не поголема од 50 цм

категориите У-13 и У-15 се натпреваруваат во категорија кадети

Награди

медалји и признанија за првите тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс и жени

Бодување

Ранг листа Вело-Крос

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

 

организаторот има право на промена на пропозициите за што е должен да ги извести учесниците еден час пред почеток на натпреварот

со прифаќање на пропозициите секој натпреварувач вози на сопствена одговорност