Пропозиции - Државно првенство Вело-крос


Организатор

ВФМ, ВК ПЕЛИСТЕР 15 МАЈ

Патека

Кружна во градски парк Битола, должина 2,5 км

жени 30 минути
кадети 30 минути
мастерс 40 минути
јуниори 50 минути
сениори 60 минути

Дата

16-02-2020

Старт

12:00 часот, градски парк Битола, спортска сала Боро Чурлевски

Цел

на исто место каде е  старт на трката

Пријава

secretary@cfm.org.mk15majbitola@gmail.com; 

075 309 888           

Стартни броеви

од 11:00 до 11:45

Технички прописи

се вози во велосипедска опрема, заштитна кацига, исправен велосипед, тркала 28-ци, широчина на волан за управување не поголема од 50 цм, секој велосипедист со прифаќање на пропозициите вози на сопствена одговорност

 

Награди

медалји и признанија за првите тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс и жени

Бодување

Ранг листа Вело-Крос

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

организаторот има право на измени на пропозициите за што е должен навремено да ги извести учесниците