Пропозиции - Трофеј Куманово


Организатор

ВФМ, ВК Вело-М

Патека

кружна во градски парк, (кај автобуска станица) должина на круг 2 км

кадети 30 минути
жени 30 минути
мастерс 40 минути
јуниори 50 минути
сениори 60 минути

Дата

14-03-2020

Старт

12:00 часот, градски парк, (кај автобуска станица) должина на круг 2 км

Цел

на исто место каде и старт

Стартни броеви

од 11:00 до 11:45 часот

Технички прописи

се вози во велосипедска опрема, заштитна кацига, исправен велосипед, тркала 28-ци, широчина на волан за управување не поголема од 50 цм, широчина на гуми 3,3 цм, секој велосипедист со прифаќање на пропозициите вози на сопствена одговорност

Награди

медалји и признанија за првите тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс и жени

Бодување

Ранг листа Вело-Крос

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

организаторот има право на измени на пропозициите за што е должен навремено да ги извести учесниците