Пропозиции - Апхил ВОДНО


Организатор

ВФМ, ВК Енерџи

Патека

Водно, должина на патеката 2,4км Сите категории стартуваат по редослед во 17ч. според стартна листа по следниов распоред:

 

- Елите   

- Мастерс     

- Јуниори     

- Жени         

- Кадети        

У13

Дата

16-08-2020

Старт

во 17:00 часот, се стартува по претходно објавена стартна листа

Улица Караорман, над црквата СВ. Јован Крстител

Цел

средно Водно

Пријава

Од 10.08 до 14.08.2020 до 12ч на маилот на Велосипедската федерација secretary@cfm.org.mk

 

Нема да има пријавувење на лице место, секој клуб до сабота ќе ја добие стартната листа кој во колку часот ке стартува.

 

Поради протоколот Хоби категорија нема да има.

Стартни броеви

Пред старт, клубовите ќе ги добијат стартните бројки

Технички прописи

Трката се спроведува Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Награди

Организаторот обезбедува медали за првопласираните, со Протоколот е предвидено да нема церемонијал на прогласување

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс , жени и промотивна категорија У-13

Бодување

Ранг-листа Планински

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

Секој натпреварувач вози на сопствена одговорност.Трката се вози по правилата на УЦИ и на Велосипедската федерација на Македонија. Организаторот има право на измени на патеката и бројот на круговите  во зависност од временските услови на патеката.

 

Почитувајте го протоколот што го испрати Велосипедската федерација до сите клубови.