Пропозиции - Државно првенство Хронометар


Организатор

ВФМ, МВК Велес

Патека

Стоби

Патеката е:

-У-13 должина 10 км,

-У-15  должина 13 км,

-Жени и Кадети: СТОБИ-СПОМЕНИК  НИКОЛА  ПЕТРОВ-СТОБИ  должина 16  км,

-Мастерс, Јуниори и Сениори: СТОБИ-НЕГОТИНО (врв на последно брдо пред Неготино)-СТОБИ,  должина 25 км.

Дата

21-08-2020

Старт

Стартот на трката е во  11:00  часот, пред Археолошки локалитет СТОБИ

Цел

На исто место каде и старт

Пријава

Најкасно до 20.08.2020 год. до 12:00 часот,   secretary@cfm.org.mk

Велосипедистите кои нема да бидат пријавени во наведениот рок нема да имаат право на старт.

Стартни броеви

По применување на мерките од Протоколот за одржување на натпревари тренерите ќе ги добијат стартните бројки за своите натпреварувачи

Технички прописи

 

Првенството се организира според техничкиот правилник на УЦИ и ВФМ, секој натпреварувач  кој ги прифаќа пропозициите стартува и вози на сопствена одговорност.

 

Велосипедистите МОРА да се движат по десната коловозна лента.

Не е дозволено пратење со возила.

Мерење пред старт на трката според стартна листа.

Максимална дозволена должина на една каденса

Јуниoри:                                       7,93 м

 

Кaдeти, У-15 и У-13 :                 6,94 м

Награди

Организаторот обезбедува гравирани медали и дипломи за прво пласирани тројца во категорија.

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс, жени, У-15 и У13

Бодување

Ранг листа Друмски

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

 

Клубовите задолжително треба да ги пријават натпреварувачи во предвидениот рок поради изготвување на стартни листи и почитување на предвидената сатница.

Со прифаќањето на пропозициите натпреварувачите возат на сопствена одговорност.

Организаторот го задржува правото на измени на пропозициите за што е должен натпреварувачите и водството да ги изветси пред стартот.

Дополнителни информации

 

ЗА НЕПРИЈАВЕНИ ВЕЛОСИПЕДИСТИ НЕМА СТАРТ

На натпреварот ќе се спроведе:

ПРОТОКОЛ  ЗА  СПРОВЕДУВАЊЕ  НА  ПРЕВЕНТИВНИ МЕРКИ  ЗА  ЗАШТИТА  ОД „ COVID-19 „  ПРИ  ОРГАНИЗАЦИЈА  НА  ВЕЛОСИПЕДСКИ  НАТПТРЕВАРИ

Одобрен од комисија за здравство.