Пропозиции - ХСО КУМАНОВО


Организатор

ВФМ, ВК Крос сајклинг

Патека

населба Билјановце

кружна, со должина на круг од 4, 7 км  со вкупна елавација од 180 метри

сениори - 6 круга

јуниори -  4 круга

кадети -   3 круга

мастерс - 3 круга

жени -     4 круга

У-13  -     3 круга скратени

Дата

30-08-2020

Старт

11:00 часот У-13

13:30 часот останати лиценцирани

Цел

на исто место каде и старт

Пријава

emil-ku@hotmail.com, secretary@cfm.org.mk

Стартни броеви

од 10:00 до 11:00 часот

Технички прописи

се вози во велосипедска клубска опрема, заштитна кацига исправен велосипед

Награди

медалји и признанија за првите тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс , жени и промотивна категорија У-13

Бодување

Ранг-листа Планински

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

Строго се забранува поминување на препреките со велосипед во раце поради загрозување на останатите учесници!
Секоја секција со препреки ке има помошна патека(B line)
со прифаќање на пропозиции секој вози на своја одговорност

Дополнителни информации

На натпреварот ќе се спроведе:

ПРОТОКОЛ  ЗА  СПРОВЕДУВАЊЕ  НА  ПРЕВЕНТИВНИ МЕРКИ  ЗА  ЗАШТИТА  ОД „ COVID-19 „  ПРИ  ОРГАНИЗАЦИЈА  НА  ВЕЛОСИПЕДСКИ  НАТПТРЕВАРИ

Одобрен од комисија за здравство.