Пропозиции - Државно првенство ХС МТБ


Организатор

ВФМ, ВК Енерџи, Меморијал Дичо Зограф

Патека

Должина на кругот 3,2км

Сите категории стартуваат во13 часот, по следниов распоред: 

- Сениори         6 круга 

- Јуниори      5 круга 

- Мастерс     4 круга 

- Жени          4 круга 

- Кадети        4 круга 

- U13             1 круг

Дата

27-09-2020

Старт

Стартот за сите категории ќе биде во 13 часот пред старото школо во С. Тресонче 

Цел

на исто место каде и старт

Пријава

Пријавите ќе бидат отворени до 25.09.2020 до 12ч. Поради Covid протоколот

 secretary@cfm.org.mk , info@energi-cycling.mk  и тел: 3231 772

информации на  info@energi-cycling.mk  и тел: 3231 772. 

Секој натпреварувач мора  да носи заштитна кацига и да има исправен велосипед. 

Стартни броеви

Од 10- 13.30ч. На самата стартно целна рамнина.Право на учество имаат сите

 лиценцирани натпреварувачи

Технички прописи

секој натпреварувач мора да носи заштитна кацига, исправен велосипед и клубска велосипедска опрема

Награди

Организаторот обезбедува медали за првопласираните. Дресови за сите национални шампиони од Бајк Стоп Скопје

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс , жени и промотивна категорија У-13

Бодување

Ранг-листа Планински

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

Секој натпреварувач вози на сопствена одговорност. Трката се вози по правилата на УЦИ и на Велосипедската федерација на македонија. Организаторот има право на измени на патеката и бројот на круговите  во 

зависност од временските услови на патеката. 

Паркинг: Паргингот на возилата нема да биде дозволен на самит старт, сите возила ке се паркираат пред селото на посебно означена зона. 

Сите кои имаат да донесат тенди и напитоци ќе им биде дозволено да ги остават на стартот до 12ч.