Пропозиции - ХС МТБ-Куманово


Организатор

ВФМ, Крос Сајклинг

Патека

кружна, должина на круг 3,7 км со вкупна елавација 160 м

сениори    6 круга

јуниори   5 круга

кадети     4 круга

мастерс  3 круга

жени       5 круга

хоби       2 круга

Дата

04-05-2019

Старт

хоби 11:00 часот

лиценцирани   12:00 часот

Цел

на исто место каде и старт

Пријава

070 258 410

Стартни броеви

од 10:00 до 11:30 часот

Технички прописи

се вози во велосипедска клубска опрема, заштитна кацига исправен велосипед

Награди

медалји и признанија за првите тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс и жени

Бодување

Ранг-листа Планински

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

со прифаќање на пропозиции секој вози на своја одговорност