Пропозиции - Државно Ридско првенство


Организатор

ВФМ, ВК Пелистер 15 МАЈ

Патека

Нижополе - Битола

12 км

 

 

Дата

04-10-2020

Старт

12:00 часот

Хотел Капри - Битола (на излез од Битола во правец спрема Пелистер)

Цел

Ски центар - Нижополе

Пријава

Најкасно до 12:00 часот на 02.10.2020

secretary@cfm.org.mk , vk15majbitola@gmail.com 

075 309 888

Стартни броеви

Од 11:00 часот до 11:40 часот

По применување на мерките од Протоколот за одржување на натпревари тренерите ќе ги добијат стартните бројки за своите натпреварувачи

Технички прописи

Секој натпреварувач мора да носи заштитна кацига, исправен велосипед и клубска велосипедска опрема

Велосипедистите МОРА да се движат по десната коловозна лента.

 

 Пратење на караванот е затворено, (позади судиско возило) караванот со возила е по утврден редослед според екипна сениорска ранг- листа  со означени бројки на возилата

Награди

Гравирани медалји и дипломи за првопласирани тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс, жени, У-15 и У13

Бодување

Ранг листа Друмски

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

Клубовите задолжително треба да ги пријават натпреварувачи во предвидениот рок поради изготвување на стартни листи и почитување на предвидениот протокол.

Секој натпреварувач вози на сопствена одговорност. Трката се вози по правилата на УЦИ и на Велосипедската федерација на Македонија. 

Организаторот има право на измени на пропозициите за што е должен еден час пред натпреварот да ги извести учесниците.

Дополнителни информации

На натпреварот ќе се спроведе:

ПРОТОКОЛ  ЗА  СПРОВЕДУВАЊЕ  НА  ПРЕВЕНТИВНИ МЕРКИ  ЗА  ЗАШТИТА  ОД „ COVID-19 „  ПРИ  ОРГАНИЗАЦИЈА  НА  ВЕЛОСИПЕДСКИ  НАТПТРЕВАРИ

Одобрен од комисија за здравство.