Пропозиции - Трофеј 11 ОКТОМВРИ


Организатор

ВФМ, ВК Вело-М

Патека

Булевар Октомвриска Револуција и Булевар Трета МУБ

Должина на круг 5.1км

У-13 – 3 круга

У-15 – 5 круга

Кадети – 7 круга

Жени – 7 круга

Мастерс – 9 круга  

Јуниори  – 10 круга

Сениори – 10 круга

 

Дата

11-10-2020

Старт

12:00 часот пред спортска сала во Куманово, булевар Октомвриска Револуција

старт ќе имаат У-13, У-15, Кадети и Жени, по завршување на нивната трка старт ќе имаат Јуниори, Мастерс и Сениори

Цел

на исто место каде и старт

Стартни броеви

Од 11:00 часот до 11:40 часот

По применување на мерките од Протоколот за одржување на натпревари тренерите ќе ги добијат стартните бројки за своите натпреварувачи

Технички прописи

Секој натпреварувач мора да носи заштитна кацига, исправен велосипед и клубска велосипедска опрема

Награди

Гравирани медалји и дипломи за првопласирани тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс, жени, У-15 и У13

Бодување

Ранг листа Друмски

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

Клубовите задолжително треба да ги пријават натпреварувачи во предвидениот рок поради изготвување на стартни листи и почитување на предвидениот протокол.

Секој натпреварувач вози на сопствена одговорност. Трката се вози по правилата на УЦИ и на Велосипедската федерација на Македонија. 

Организаторот има право на измени на пропозициите за што е должен еден час пред натпреварот да ги извести учесниците.