Пропозиции - ХСО Гази Баба


Организатор

ВФМ, ВК Енерџи

Патека

 

кружна патека Гази Баба, должина на круг 5.3 км

 

Сениори

5 круга

Јуниори

4 круга

Кадети 

3 круга

Мастерс

3 круга

Жени

3 круга

У-13

1 круг

 

Дата

18-10-2020

Старт

пољанка на Гази Баба

13:00 часот

12:45 часот предстартен бокс- прозивка

Цел

на исто место каде е старт

Пријава

secretary@cfm.org.mk телефон: +389 2 3166305; 070 332 281

Стартни броеви

11:00-12:30 часот

По применување на мерките од Протоколот за одржување на натпревари тренерите ќе ги добијат стартните бројки за своите натпреварувачи

Технички прописи

се вози во клубска велосипедска опрема, заштитна кацига, исправен велосипед

Награди

медалји и признанија за прво пласирани тројца по категорија

Право на учество

сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, мастерс , жени и промотивна категорија У-13

Бодување

Ранг-листа Планински

Трошоци

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

Казни

Според правилникот на УЦИ и ВФМ

Посебни одредби

Клубовите задолжително треба да ги пријават натпреварувачи во предвидениот рок поради изготвување на стартни листи и почитување на предвидениот протокол.

Секој натпреварувач вози на сопствена одговорност. Трката се вози по правилата на УЦИ и на Велосипедската федерација на Македонија. 

 

Организаторот има право на измени на пропозициите за што е должен еден час пред натпреварот да ги извести учесниците.